‘Hierdoor wist ik dat mijn relatie niet goed meer zat’

 

Ze zeggen dat de helft van alle huwelijken eindigt in een scheiding, als we naar de Verenigde Staten kijken tenminste.

 

 

 

Het wordt nog erger: als je daarna voor de tweede keer trouwt, is de kans dat dat huwelijk in een scheiding eindigt 67 procent… En als je het daarna nóg een keer probeert is die kans 73 procent. Het wordt er niet beter op, dat is duidelijk.

 

Maar wat is het moment om in een relatie de handdoek in de ring te gooien? Voor sommige mensen is dat een opeenstapeling van gebeurtenissen, voor andere is het een heel duidelijk moment geweest. Op Reddit delen anonieme gebruikers dat specifieke moment waarop zij dachten: dit is niet de persoon voor mij.

 

1. ‘Ik realiseerde me dat ik goed nieuws voor mijn partner verborgen hield, omdat ik wist dat ze me er een slecht gevoel over zou geven. Ik hoopte dat ze volwassen zou worden en zou stoppen met zo egoïstisch en kinderachtig zijn… Dat is nooit gebeurd.’

 

2. ‘Toen ik me bedacht dat als we niet in een relatie zaten, ik niet eens bevriend met deze persoon zou willen zijn.’

 

3. ‘Ik had na negen jaar nog steeds geen idee hoe mijn partner over mij dacht. Hij vroeg me niet ten huwelijk, dat deed ik. Hij deelde nooit zijn energie of emoties met me. Uiteindelijk bedacht ik me dat ik alleen wist dat hij me knap vond, maar verder had ik geen idee; vond hij me intelligent? Grappig? Ik deelde wel alles met hem, maar kreeg gewoon niets terug.’

 

4. ‘Toen ze toegaf dat ze me ‘fysiek, mentaal of seksueel niet aantrekkelijk vond’. Maar ze zei niet uit elkaar te willen; toen wist ik dat het aan mij was om weg te gaan.’

 

5. ‘Ik weet nog steeds niet of het echt een verkeerde keuze is geweest: mijn vrouw is absoluut mijn soulmate en mijn beste vriend. Seksueel gezien matchen we alleen totaal niet. Maar ben ik met mijn beste vriend getrouwd? Absoluut. Of dat een fout is, daar ben ik nog niet achter.’

 

6. ‘Nadat we kinderen kregen kwam ik erachter dat ik de enige van ons tweeën was die zich daadwerkelijk een ouder voelde.’

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer