Morgane: “Wie risotto zegt, denkt aan een zwaar rijstgerecht. Maar deze versie is lichter en frisser. De bloemkoolrijst geeft je de textuur van echte risotto, maar ook een extra portie verborgen groenten. Het beetje citroen erbij maakt van dit gerecht de meest frisse risotto die je ooit hebt gegeten.”
Zo maak je de citroenrisotto
- Stoof de ui en de look in een middelgrote pan met wat olie goudbruin. Voeg de prei toe en bak 2 minuten.
Voeg de arboriorijst toe en laat 1 minuut de smaak opnemen. - Voeg de groentebouillon, edelgist, amandelmelk en bloemkoolrijst toe en breng voorzichtig aan de kook. Laat 15-20 minuten sudderen op een laag vuur, roer af en toe. Zorg ervoor dat er altijd voldoende vocht in de pan is,
- voeg extra water of melk toe als dat nodig is.
- Voeg in de laatste 4 minuten de diepvrieserwtjes, het citroensap en de pesto toe.
- Serveer, wanneer de rijst gekookt is, met wat citroenzeste.