Zo maak je het
- Snijd de kipfilets in min of meer gelijke blokjes van 2,5 cm x 2,5 cm.
- Maak in een kom een pekeloplossing van water, eetlepel zout en de worcestersaus. Laat het zout geheel oplossen.
- Leg nu de kipstukjes in de kom en zet de kom 30 minuten afgedekt in de koelkast (niet langer, anders wordt het vlees te zout).
- Haal de kipstukjes uit de kom en dep ze droog met keukenpapier (zodat de paneerlaag goed blijft plakken).
- Meng in een kom de bloem met broodkruim, uienpoeder, knoflookpoeder, resterende theelepel zout, peper en baking soda.
- Klop in een andere kom de eiwitten luchtig tot er belletjes ontstaan.
- Meng in twee delen de kipstukjes goed door het eiwit en vervolgens door het bloemmengsel. Elk stukje moet goed bedekt zijn. Druk de paneerlaag zachtjes aan zodat hij goed blijft plakken. Bewaar de rest van het bloemmengsel.
- Leg de gepaneerde kipstukjes apart op een bord en laat ze 15 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
- Verhit de oven tot 100 °C en haal de kip uit de koeling.
- Haal de kipstukjes nogmaals goed rondom door het resterende bloemmengsel.
- Giet de olie in een braadpan. Zorg ervoor dat je genoeg olie gebruikt want de nuggets moeten tijdens het frituren volledig onder de olie staan.
- Verhit de olie op halfhoog vuur tot 175 °C (controleer dit met een thermometer of gebruik eventueel een klein stukje van een nugget om te testen of de olie heet genoeg is; hij moet zachtjes pruttelen).
- Laat de helft van de nuggets in de hete olie glijden en frituur ze 3-4 minuten tot de buitenkant goudbruin is.
- Haal de nuggets met een tang uit de olie en laat ze 2 minuten op keukenpapier uitlekken.
- Zet ze dan in de voorverwarmde oven en houd ze warm.
- Laat de olie steeds eerst op temperatuur komen voor je een volgende portie nuggets in de olie doet.
- Serveer de nuggets met bijvoorbeeld chilisaus (e geef er servetten bij!)