Recept: gratin parmentier uit de oven
Niet nieuw maar wel top is het filmpje dat viral ging van Chefclub, hoe je een schitterende gratin parmentier maakt. Pardon, parmentier, zegt u? En dat is?
Wat als we je vertellen dat het gewoon de culinaire term voor aardappelschotels uit de oven is – dat klinkt al een stuk toegankelijker, non? Wel net iets chiquer en leuker uitziend dan je standaard laag gehakt met puree erover zo hop op 180, is deze schotel met balletjes en aardappelschijfjes in een bloemvorm. Lekker!
INGREDIËNTEN
3 flinke vastkokende aardappels, geschild en beetgaar gekookt
ca.750 g rundergehakt
1 ui, gesnipperd
handvol bladpeterselie, gehakt
1 tl paprikapoeder
25 cl béchamelsaus
100 g mozzarella, geraspt
zout en peper
Zo maak je de Gratin Parmentier ovenschotel met gehakt
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Meng het gehakt met de ui, peterselie, het paprikapoeder en kruid het met zout en peper.
- Vorm er balletjes van.
- Snij de aardappels in schijven en leg ze op de bodem van een ronde ovenschaal.
- Zet ook aardappelschijfjes rechtop tegen de rand rondom.
- Leg nu de gehaktballetjes op de aardappelbodem, met weinig ruimte ertussen.
- Zet tussen de balletjes ook aardappelschijfjes rechtop, bonuspunten als je er een beetje een regelmatig patroon van weet te maken.
- Giet de béchamel eroverheen.
- Strooi de geraspte mozzarella erover en zet in de oven.
- Gratineer 15 minuten en serveer daarna direct.
- Lekker met een groene salade met zelfgemaakte vinaigrette.