Erwtensoep. Niet moeilijk, wel erg lekker

Waarom wachten tot het winter is als je nu al van deze heerlijke soep kunt genieten?

 

Dit heb je nodig

  •  3 el olie
  •  4 sjalotten (fijngehakt)
  •  800 g tuinerwten ((pak a 450 g, diepvries)
  •  2 runderbouillontabletten
  •  4 plakken Parmaham
  •  150 ml geslagen room
  •  4 el geraspte Parmezaanse kaas

 

LEKKER MET WARM GEROOSTERD BROOD

 

Zo maak je het

Verwarm 2 el olie in een pan en fruit de sjalotten 2 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten erdoor en voeg vervolgens de bouillontabletten en 1 liter water toe. Breng alles aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Snijd de plakken ham in lange, dunne repen en bestrijk deze met de resterende olie. Verhit een koekenpan en bak de repen ham zachtjes krokant. Schep op een bord en laat iets afkoelen. Klop nu de room stijf en schep de Parmezaanse kaas door de room. Pureer de soep met de keukenmachine of staafmixer. Breng de soep pittig op smaak met veel peper en weinig zout. Verdeel de soep over zes kommen en schep in elke kom een lepel room. Snipper de ham en meng dit door de soep. Lekker met (warm) geroosterd brood.

 

 

 

Tip: gooi er een paar plakjes radijs op voor de garnering.
 

Eetsmakelijk!