Nieuwe trend: thee latte

 

Leuk om je dagelijkse theemomentje eens anders aan te pakken? Deze thee latte oogt niet alleen mooi, het heeft ook een bijzondere smaak: earl grey met rozenaroma. Eenvoudig te maken, en echt heerlijk (anders)!

 

 

Dit heb je nodig

Voor 2 lattes

 

Voor de rozensiroop

100 g suiker

60 ml water

1 el gedroogde eetbare rozenblaadjes

 

Voor de thee

2 el losse earl grey-thee

1 el eetbare rozenblaadjes

250 ml gekookt water

4 el rozensiroop

250 ml volle melk

rozenwater (optioneel)

gedroogde rozenblaadjes en rozenpoeder (garneren)

 

Zo maak je het

Voor de rozensiroop

Doe de suiker en water in een pannetje op laag vuur. Kook het tot de suiker is opgelost, zet het vuur uit en laat de rozenblaadjes 5 minuten in het suikerwater trekken. Zeef het daarna in een fijne zeef, en zet wat druk op de rozenblaadjes zodat je zoveel mogelijk siroop eruit krijgt.

 

Voor de thee latte

Voeg de earl grey-thee en rozenblaadjes samen, en laat dit 5 minuten trekken in kokend heet water. Zet de thee apart. Mix de rozensiroop met melk en klop dit op met een melkschuimer tot de gewenste dikte.

 

Terwijl je wacht tot de thee kookt, kun je alvast je mok opwarmen met heet water zodat de thee niet snel afkoelt. Voordat je de thee erin schenkt, kun je ook een beetje rozenwater in de mok gieten en ronddraaien voor de smaak en geur. Gooi het hierna wel weer uit de mok.

 

Vul dan de mok tot de helft met thee, en daarna met de opgeklopte melk. Garneer het schuim met wat gedroogde rozenblaadjes en rozenpoeder. De rozenpoeder kun je zelf maken door de gedroogde rozenblaadjes in de blender te doen.

Credits: Honestlyyum.com