En die heet ‘Miljuschka Kookt’. Drie keer raden wat ze in dat programma doet. Juist ja. En niet alleen koken, bakken ook. De eerste aflevering tovert ze een granolataart tevoorschijn waar je U tegen zegt.
Zo maak je Miljuschka’s granolataart:
- Zet een vergiet boven een kom en hang daar de kaasdoek (of een dunne theedoek) in. Hier giet je de yoghurt in, vouw de kaasdoek dicht, druk hem licht aan zet de hele zooi weer in de koelkast en laat de yoghurt uitlekken in de kom zodat het hangop wordt. Let op: doe dit wel een dag van tevoren.
- Doe de kokosrasp, grove vlokken havermout en amandelschaafsel in een kom en meng het.
- Smelt het kokosvet even in de pan op zacht vuur, als het gesmolten is doe je er wat maple syrup en honing bij.
- Giet het kokosvetmengsel met het droge mengsel. Het hoeft niet heel nat te worden.
- Als het goed gemixt is, doe je er een eiwit bij en ook dit meng je goed door elkaar.
- Dit mengsel doe je vervolgens in de quichevorm en druk je stevig aan.
- Doe het in de oven op 180 graden voor zo’n 20 minuten.
- Haal de hangop uit de koelkast, als het goed is is die nu helemaal stevig geworden. Doe het in een kom, rasp er wat limoenschil over en knijp de limoen er boven uit. Voeg ook nog wat honing toe. Dit meng je goed door elkaar.
- Haal de bodem uit de oven, en uit de vorm.
- Smeer dan de hangop erover uit en kleed de taart aan met je fruit naar keuze.
Moeilijk is ‘ie niet te maken. Dat is namelijk het hele concept van het kookprogramma: makkelijke inspiratie voor iedere dag. Ook fijn: het is nog een gezonde taart ook. Ideaal als toetje, maar ook als ontbijt. Want tja, wie wil nou niet ontbijten met taart? Precies, bakken dus!
INGREDIËNTEN
Voor de bodem:
Voor de vulling:
500 gram volle yoghurt
1 limoen
50 milliliter honing
Fruit naar keuze, bijvoorbeeld: mango, aardbeien, bramen, aalbessen, vijgen, bosbessen en groene druiven
Nodig:
Miljuschka Kookt is elke werkdag om 17.30 uur te zien bij RTL 4.
Eet smakelijk!
Beeld: screenshot uit de aflevering