Rare dingen die we doen nu we een flutzomer hebben

 

 

In de categorie klein leed: die zomer in Nederland mag weer een keer op les in Spanje, want ze bakt er helemaal niks van.

 

 

Het was een aardig voorjaar, een redelijke maand juli, maar volgens de weergoden zou augustus fenomenaal worden. Ondertussen zit ik met ramen en deuren gesloten te werken en deze week had ik zelfs kaarsen aan. Hitte zorgt ervoor dat je opmerkelijke dingen doet, maar een flutzomer met regen net zo goed.

 

1. In je warme, gebreide (!) vest dat het daglicht nauwelijks kan verdragen achter je bureau zitten om te werken, omdat je het k-k-k-koud hebt.

 

2. Je zomerjurkjes veel te laat toch nog retour afzender proberen te sturen, want waar heb je die in hemelsnaam voor nodig? Alles hangt nog ongedragen met kaartjes in de kast. En dan volhouden dat de post vast heel veel vertraging had bij de klantenservice.

 

3. Erwtensoep eten en stiekem al zin krijgen in boerenkool. Ik heb heel misschien een keer warme choco met slagroom besteld, omdat het buiten allemaal wat winters aanvoelde.

 

4. Je opwinden over hoe heet het één jaar geleden volgens de filmrol van je telefoon was. En het missen, dat ook.

 

5. De kachel opstoken. Ik heb het gedaan. Echt.

 

6. Op een holletje naar het terras rennen als je in de verte één zonnestraal ziet, om vervolgens doorweekt af te druipen als de luifel het bij een stortbui toch niet helemaal lekker houdt.

 

7. Met een pyjama aan slapen. Zo’n lang exemplaar met pijpen en het liefst van flanel.

 

8. Stiekem ook wel een beetje genieten, want het verse seizoen van Grace and Frankie staat online en dat mag je nu legaal bingen. Omdat het k-k-k-koud is, ja.

 

9. Gewoon glad vergeten je benen te ontharen, want waarom zou je? Niemand die het ziet en het houdt de mens warm.

 

10. Van negen lagen kleding strippen naar twee, want zodra het stopt met regenen en waaien is het ineens veuls te héét voor al die vreselijk hete stofjes.

 

11. Je hebt de fles zonnebrandcrème die altijd mee moet in de zomer inmiddels vervangen door een opvouwbare paraplu en regenponcho. Iets met prioriteiten stellen.

 

12. De kaarsen gaan hier thuis overdag zelfs aan, zo donker is het buiten.

 

13. Douchen om op te warmen in plaats van af te koelen. Ik kan me nog vaag herinneren dat het andersom was.

 

14. Je weerapp zo vaak verversen dat de kans op regen ineens nog meer toeneemt, terwijl je juist uit was op een mooie weersvoorspelling.

 

15. Een bikini aantrekken onder je grote capuchontrui, zodat je toch nog een beetje het gevoel hebt van een zomer. Je moet wat.

 

16. Naar de bios, terwijl je dat nog nooit van je lang-zal-ze-leven in de zomer hebt gedaan.

 

17. Een tafeltje voor bínnen reserveren bij een restaurant? Really? Jup, really.

 

Zomer, come back!

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans