Rare dingen die we doen en denken nu het bijna kerst is
 

Nog een paar nachten slapen en het is kerst. Je moet uiteraard ál je kerstcadeaus nog halen, langs de visboer en je jurk ligt ergens in het magazijn van PostNL.

 

Die most wonderful time of the year zorgt ervoor dat we onszelf opzadelen met dubieuze dingen en ook een beetje raar gaan doen en denken. Kerst in 6 punten…

 

  1. We trekken truien aan die afzichtelijk zijn en dan doen we alsof dat heel normaal is. Een Takkie-trui is niet normaal, mensen, zelfs modellen komen er niet mee weg.
  2. Je brengt drie uur door in het gezelschap van een oom die altijd net wat te dronken en zweterig wordt tijdens het gourmetten. Maar je doet wel alsof dit het gezelligste is wat je met kerst kunt ondernemen. Want dat heurt.
  3. Je eet tien keer de toegestane hoeveelheid en neemt een Rennie toe om al dat zware spul op te lossen. Elk jaar weer.
  4. We steken alle kaarsen in huis tegelijk aan, waardoor het zuurstoflevel penibel wordt en uiteindelijk de deur open moet.
  5. Je laat al je hete lingerie in de kast liggen (sorry heren), want alleen een jeans weet die randjes en richeltjes van al dat kant te verstoppen. Dit is trouwens de oplossing voor onder die net te strakke kerstjurk, you’re welcome.
  6. Je films inplannen in je kerstrooster. Of we al om elf uur kunnen komen voor de brunch? Ah nee, dat gaan we jammer genoeg nét niet redden (omdat we deel één van The Hobbit kijken bij het ontbijt, maar dat hoef jij niet te weten).

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans