Quesadilla champignons

 

Was je al gek op quesadilla’s? Dan weet ik zeker dat je deze wil proberen. Nog niet fan van deze tortilla wraps? Gegarandeerd dat je dat hierna wel bent.

 

Dit heb je nodig

  • 2 tortilla wraps
  • 3 handen verse spinazie
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • 100 g (of meer) champignons
  • 1 uitje
  • Boter (om in te bakken)
  • 2 el ricotta
  • Handje geraspte kaas
  • Olie om in te bakken

 

Zo maak je het

Verhit een pan met olijfolie. Doe de verse spinazie in de pan tot de spinazie is geslonken. Breng dit tijdens het bakken op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Zet de spinazie vervolgens eventjes apart. Snijd het uitje fijn en snijd de champignons in plakjes. Verwarm de pan met een beetje boter en doe de fijngesneden ui in de pan. 

 

Voeg na een minuutje de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuutjes. Leg een wrap op een bord en smeer in met ricotta. Strooi er wat geraspte kaas overheen en bedek dan met spinazie en champignons. Doe er nog wat geraspte kaas op en dek hem dan af met de andere tortilla wrap. Bak de quesadilla met wat olijfolie in de pan. Als je hem gaat draaien, kan je het best een bord gebruiken, zodat de vulling netjes erin blijft zitten. Wil je het nog makkelijker? Doe dan de wraps in een tosti-ijzer. Misschien moet je hem dan qua grootte even doormidden snijden.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares