Project X voor teckels

 

Ben jij er komend weekend bij als in Eefde de Teckelfeestdag wordt gehouden? 

 

 

 

Esther Zumpolle uit Zaltbommel is net als ik de trotse eigenaar van een teckel. Of beter gezegd: zij is het personeel van haar Joeks. Want teckels hébben geen baasjes, het zíjn baasjes. En wat leek het haar vorig jaar leuk om een kampeerweekendje voor teckelpersoneel te organiseren. Ze had al ervaring want ze regelde wel vaker weekendjes voor eigenaren van gepimpte caravans. Zo gezegd, zo gedaan, en om een beetje reuring te veroorzaken zette ze haar plannetje op Facebook.

 

 

Esther schrok zich wezenloos toen ze de volgende ochtend zag dat ze 24.000 (!) reacties op haar bericht had gekregen, terwijl ze op de camping maar vijftig plekken beschikbaar had. Haar vrienden noemden het al Project X voor teckels.

Ik snap al die reacties wel, want ik ben ook zo’n liefhebber die niks leuker vindt dan kletsen over teckels. Het schept altijd een band als ik collega-eigenaren tegenkom en ik vol trots over mijn Takkie kan babbelen. Dat kan ik eindeloos lang en mijn meneer en kinderen maken zich dan stilletjes uit de voeten. Daar hoor ik niet bij, zie ik ze dan denken.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Buitengeluk (@buitengeluk.nu)

 

Omdat het kampeerweekend vorig jaar zo’n daverend succes was, heeft Esther er dit jaar zelfs twee geregeld. Komend weekend is het laatste en je raadt het al: het zit vol. Maar je kunt nog wel samen met je grote kleine vriend meedoen met de o zo leuke Teckelfeestdag.

 

Dat is een waar paradijs voor teckelgekkies, zal ik maar zeggen. Op het terrein van Camping Het Waldhoorn, Boedelhofweg 112-114 in Eefde, is van alles te beleven: een heerlijke teckelwandeling, een teckelfotowedstrijd, een teckelbingo, er zijn winkeltjes met fijne teckelspulletjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. En wil je zeker zijn van een plekje op het volgende kampeerweekend in 2022, dan kun je je hier alvast aanmelden.

 

Bron: RTL Nieuws, Buitengeluk.nu

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit