Dit heb je nodig:

Voor 6 personen

 

  •     1,5 kg pompoen, door de helft en zaadjes verwijderd
  •     2 uien, gehalveerd
  •     1 bol knoflook
  •     60 ml olijfolie
  •     Zeezout en zwarte peper
  •     1 liter kippenbouillon 
  •     500 ml water
  •     Room

 

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal en bedek met een laag bakpapier. Leg de pompoen, uien en knoflook op de ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. 

Bak een uur tot de ui gekarameliseerd en de pompoen zacht is. Laat hierna koelen. Schraap dan het vlees uit de pompoen en leg in een grote pan. Haal de schil van de uien en knoflook en voeg ook toe aan de pan. 

Voeg het water en bouillon toe. Gebruik een mixer om het geheel te blenden tot het een zacht geheel is. Zet de soep op hoog vuur en laat het koken. Breng op smaak met zout en peper en voeg wat room toe om te serveren. 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn

 

Beeld: Donna Hay