Kennen jullie deze nog?

 

Zo leuk: pins, die kleine speldjes om je kleren op te leuken, zijn weer helemaal in.

 

Renee: Ken je ze nog? Pins: weer helemaal terug van weggeweest. Ik heb al een hele verzameling vintage exemplaren op rommelmarkten gescoord, van een Minnie Mouse tot aan verschillende vlaggetjes. Per stuk ook best grappig, maar allemaal bij elkaar zijn ze juist zo leuk! Let maar eens op, je ziet ze best vaak liggen op rommelmarkten, bakken vol soms. De eigenaren weten waarschijnlijk nog niet dat ze weer een trend gaan worden. En hoe leuk ze eigenlijk zijn. Vooral dus in een groepje bij elkaar. Mooi op je colbertje of op een sweater. En wat ik het leukste vind: zo’n pin zegt iets over degene die ’m op heeft, er zit een persoonlijk verhaal aan vast.

 

Jules Bongers van Godert.me heeft het helemaal begrepen. Zij verzamelt ook vintage en design pins van over de hele wereld en vult haar collectie aan met haar eigen ontwerpen die helemaal van nu zijn. Op haar webshop kun je je eigen persoonlijke selectie maken die helemaal bij jou past en direct virtueel zien hoe ze bij elkaar staan op een zwart jasje. Hoe leuk is dat?

 

Hieronder zie je mijn favorieten (en die vertellen dus mijn verhaal!)

 

Eiffeltoren €10,05

 

Citroën DS €12,95

 

Champagneglas €9,95

 

Peace! €14,95

 

Lucifer €12,95

 

Cassette €12,95

 

Camera DX 900 €12,95

 

Häagen-Dazs ice cream pin € 22,95

 

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs