Pappa al pomodoro
Tomatensoep is lekker, maar nóg beter op z’n Toscaans, met een brood erdoorheen gemixt. Probeer zelf maar.
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen
3 knoflookteentjes
1 grote bos verse basilicum
500 gr rijpe cherrytomaatjes
Olijfolie
Zout en peper
2 blikjes (à 400gr) pruimtomaten
400 gr oud wit brood of ciabatta
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de knoflook fijn, pluk de basilicumblaadjes, en snijd de stelen fijn.
Plaats de cherrytomaatjes op een bakplaat, strooi er één fijngesneden knoflookteen over en een kwart van de basilicumblaadjes. Besprenkel met een beetje olijfolie, evt snufje zeezout en zwarte peper. Zet vervolgens 20 minuten in de oven.
Verwarm in de tussentijd wat olie in een grote pan en voeg de rest van de knoflook en basilicumstelen toe. Bak 1 minuut tot alles zacht is.
Giet de blikjes tomaten erin en roer door elkaar. Vul een blikje met water en voeg dat ook toe. Laat de soep dan 15 minuutjes sudderen.
Breek / snij het brood in stukjes en voeg toe aan de soep. Voeg dan de rest van de geplukte basilicumblaadjes toe en laat de soep nog even op laag vuur ‘bubbelen’. Eigenlijk mag het grootste deel van het brood helemaal in de soep ‘opgelost’ zijn.
Haal de tomaten uit de oven en voeg ze toe aan de pan met soep.
Haal de pan van het vuur, voeg 6 lepels olijfolie toe en verdeel de soep over 4 soepkommen.
Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.
Beeld: www.jadlonomia.com