FRANSKA X PAMPERS

 

Opa Cees zag opeens iets op Instagram…

 

En dat vond hij zó fantastisch dat hij het er vandaag even over wil hebben…

 
Dat ik dol ben op de kleinkinderen, dat is inmiddels wel bekend. Ik mag graag op ze passen, en met ze dollen of ze iets leren.
 

Maar ik ben ook dol op bomen!
 

Ja, niet dat ik (à la prinses Margriet) met ze ga knuffelen hoor. Maar ik kan wel ontzettend genieten van ze, en vind dus dat we zuinig op ze moeten zijn. Net zo zuinig als op mijn kleinkinderen graag, want bomen leveren ons niet alleen zuurstof op, maar ook voedsel, werk en natuurschoon. Ze filteren het water en de lucht, en ze voorkomen overstromingen door de grotere hoeveelheden regenwater die tegenwoordig naar beneden komt op de slurpen en te verwerken of juist vast te houden.
 

Bovendien zorgen bomen voor vermindering van stress. Wandelen in een bos is dus een gezonde bezigheid, en iets wat wij vaak (en graag) doen als de kleintjes komen logeren. Zeker nu, in de herfst. Mijn vrouwen en ik kunnen dan even uitwaaien, de kinderen kunnen lekker ravotten (terwijl we ze tegelijkertijd leren de verschillende vogels te herkennen die in de bomen leven) en ’s nachts slapen we allemaal lekker door. Iets wat ook héél gezond is voor opa en oma.
 

Ook zoeken we in dit jaargetijde met z’n allen naar mooie dingen, om er thuis de jaarlijkse herfsttafel mee op te maken die in onze tuin staat. Een project waar wij en de kleinkinderen elk jaar veel plezier aan beleven.
 

En in die tuin hebben we ook voor elk kind en kleinkind na de geboorte ooit een boom geplant. Die van de kinderen zijn helaas alweer verdwenen, want onze buren hadden zomaar ineens geen zon meer in de tuin, maar voor de kleinkinderen hebben we daarom gekozen voor een langzamer groeiend ras dat ook nog eens niet zo heel hoog wordt. We hebben nu dus weer aardig wat bomen staan, maar ook nog steeds goed contact met de buren.
 

De kleintjes vinden het trouwens ook erg leuk om te zien hoe ze samen opgroeien met “hun” boom, en we kunnen ze zo heel goed uitleggen hoe belangrijk het is om zowel op zichzelf als op de bomen heel erg zuinig te zijn.
 

Vandaar dat ik dat nieuwe initiatief van  Pampers ook zo goed vind. Bij mijn dochter zag ik op Instagram (jawel … opa kijkt af en toe op Insta tegenwoordig) dat ze bij @pampers_nl nu samenwerken met @onetreeplanted. Er loopt in de maand november een actie via Bol.com, dat bij elke aankoop van 2 pakken Pampers Pure Protection er dus een boom geplant wordt door One Tree Planted.
 

Dat is toch fantastisch?
 

One Tree Planted is een nonprofit organisatie die bomen plant over de hele wereld, met als missie herbebossing van de planeet. Dat draag ik dus een warm hart toe met het oog op het klimaat, onze gezondheid en de biodiversiteit.
 

Want waar zouden wij zijn als we elkaar niet meer kunnen ontmoeten in een bos? Of geen werk meer hebben omdat er geen hout meer bestaat?
 

En daarom hebben Pampers en One Tree Planted de handen ineen geslagen om samen met jonge ouders een extra steentje bij te dragen aan het in stand houden hiervan. Kijk maar op www.ffo.nl/pamperspure

 

voor het hele verhaal. Het is zowel voor ouders als voor opa’s en oma’s fijn om te lezen wat ze daar samen doen.
 

 Naast dit fijne initiatief, zijn de Pampers Pure Protection producten ook op zichzelf de moeite waard om te kopen. Naast het duurzaam produceren van de luiers en de babydoekjes – met 100% duurzame energie en 100% recyclebare verpakkingen, plus dat er geen productieafval op de stortplaats belandt – bestaat de lotion van de doekjes voor 99% uit water, en zijn de luiers vrij van parfum, lotion, latex, chloormiddelen en de 26 allergenen uit de EU lijst. Beter voor het milieu én voor de kinderen dus.
 

En ik heb het al eens eerder gezegd: je kunt mij als opa niet blijer maken. Ik ben geneigd om zelfs met de hashtags #PampersPure en #PureGoals te gaan slingeren, omdat ik dat écht goed vind van Pampers. Zo worden zowel de natuur als mijn kleinkinderen beter beschermd.
 

Dus met deze actie dragen we met zijn allen in snel tempo bij aan meer bomen, meer zuurstof en meer biodiversiteit. Kunnen we lekker blijven wandelen, want met die kleintjes die tegenwoordig gewoon 12 uur droog blijven in zo’n luier kun je rustig een flinke tijd op stap.
 

Dat was vroeger wel anders weet ik nog. Onze dochter Myrthe verdomde het altijd om verder te lopen als ze natte billen had. Wij hebben wat stilgestaan in bossen met haar. Haha.
 

Terwijl ze er nu dus ook weer bij stilstaat, maar dan op een positieve manier. Gewoon door bij bol.com 2 pakken luiers te bestellen, en daarmee nieuwe bossen te creëren. En daar ben ik als vader, opa, en natuurliefhebber echt hartstikke trots op!

 

Door: Opa Cees