Oosterse salade met eendenborst

 

Wat je allemaal niet kunt doen met de Airfryer. En raad eens? Dat is véél meer dan alleen frituren. Grillen, bakken, roosteren: je kunt het zo gek nog niet bedenken. Probeer bijvoorbeeld eens deze oosterse salade met de meest malse eendenborstfilet.

 

 

 

 

Dit heb je nodig

  • 2 eendenborstfilets
  • 2 rode uien, in ringen
  • 20 g gember
  • 1 zakje gemengde sla
  • ¼ stengel citroengras, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 2 limoenen
  • 1 el sesamolie
  • 20 g cashewnoten
  • 2 el sojasaus
  • 30 g rietsuiker
  • ½ komkommer
  • 15 g koriander, fijngesneden
  • 10 g verse munt, fijngesneden
  • Zout en peper

 

Voor de croutons

  • 1 volkorenboterham, dik gesneden

 

Zo maak je het

Verwarm de Airfryer in ca. 5 minuten voor op 200°C. Snijd voor de croutons de boterham in blokjes van ca. 1 cm en verwijder daarbij de korst. Bak de croutons samen met de cashewnoten in ca. 8 minuten goudbruin en krokant in de Airfryer.

 

Verwarm voor de eendenborst de Airfryer als hij is afgekoeld opnieuw voor op 200°C. Snijd de huid van de eendenborst diagonaal in en bak de filets met de huidzijde omhoog ca. 9 minuten in de Airfryer. Zet de Airfryer uit en laat de eendenborstfilets met de lade op een kier ca. 5 minuten rusten. Breng op smaak met zout en peper.

 

Meng voor de marinade de knoflook, de rode peper, het limoensap, de suiker, de sesamolie, het citroengras en de gember. Verwijder de kroontjes van de cherrytomaten en halveer ze. Verdeel de marinade over de ui en tomaat en zet opzij.

 

Snijd de komkommer in schijfjes. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en dien dit op samen met de gemende sla, tomaat, ui, komkommer en de krokante croutons. Bestrooi met de koriander en serveer direct.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav