Ontplofte koffers?

 

Als je ergens niet op zit te wachten als je ontspannen terugkomt van vakantie, zijn het wel huishoudelijke ergernissen. Zoals deze…

 

 

Kom je binnen na twee (of misschien wel meer) luie, zonovergoten weken, is het binnen een half uur alsof er een bom vol vies wasgoed ontploft is in je huis. Weg vakantiegevoel! Een remedie kan zijn om te proberen met zo veel mogelijk schone was terug te komen.

 

In hotels laten wassen is natuurlijk peperduur, maar vaak zijn er (goedkope) wasserettes in de buurt die het voor veel minder voor je doen. Aan het eind van de vakantie ’s ochtends brengen, ’s middags weer ophalen en alles kan zó keurig opgevouwen de koffers in… en thuis meteen de kast in. Ideaal, ook tijdens de vakantie trouwens.

 

Thuis alles voor een keer naar de wasserette brengen kan natuurlijk ook, bij wijze van après-soleil-luxe ;-) En als je geen gloeiende hekel hebt aan wassen: als er in je vakantiehuis een wasmachine is, is zo nu en dan een wasje draaien ook een optie. Zeker als er in de tuin een waslijn is om alles aan te drogen, is dat simpele huishoudelijke taakje eigenlijk heel zen…

 

 

 

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs