Breng het buitenland naar je achtertuin

 

Ik weet het, het is vreselijk dat we bezoeken aan ons geliefde Griekenland, Italië en Spanje even op de lange baan moeten schuiven.

 

Maar gelukkig trakteert de natuur ons op lekker weer (in ieder geval vandaag nog) en heb je met een paar tips het buitenland in je achtertuin.
 

1.  Hang de slingers op

En dat bedoel ik letterlijk. Nu vind ik papieren slingers best lelijk en niet praktisch in weer en wind, maar stoffen slingers zijn intens gezellig. Kun je ook makkelijk zelf maken. Knip uit kaasdoek driehoekjes en naai ze aan een ruw touw. Een kind kan de was doen. Je kunt natuurlijk ook heel mooie stoffen slingers kopen. Hang ze op je balkon, in je achtertuin, op je veranda en het is meteen al veel gezelliger.

 

2.  Lampions van de HEMA

Online bestellen, dus lockdownproof. Je hebt ze wit met gouden strepen, met gouden stippen of roze met goud en zwart. Hang ze op verschillende hoogtes onder je parasol of zomaar in de boom in het parkje waar je even onder gaat zitten.

 

3.  Kaarsen, kaarsen, kaarsen

Liefst wel met een kandelaar eromheen voor de veiligheid. Maar kleine waxinelichtjes in een eigen houdertje die je aan  verschillende takjes in de boom hangt geven zo’n feeëriek beeld. Verder houd ik heel erg van veel windlichten, liefst in verschillende groottes.

 

4.  Buitenkleed

Koop een buitenkleed, leg er kussens op en maak het af met windlichten en je hebt klein Marrakech in je achtertuin.

 

5.  Maak playlisten

Een Franse, een Italiaanse, een Ibiza-sound en je hebt in een seconde het goede gevoel te pakken.

 

6.  Crushed ice

En sowieso veel ijsblokken. Bij bijvoorbeeld De IJslijn kun je allerlei soorten ijs bestellen, ijsbollen, ijsblokken in verschillende groottes of een groot blok ijs waar je zelf schaafijs mee kunt maken. Kost weinig, maar het geeft een ontzettend vakantiegevoel.

 

7.  Koop een mooie barbecue

Met een beetje mazzel heb je vakantiegeld gekregen en bovendien geef je nu toch niets uit, dus wie weet kan een knappe barbecue er nog van af. Voor eindeloze zomeravonden in eigen tuin.

 

8.  Maak fotoboeken

Van jaren waarin je nog wel op vakantie ging…

 

9.  Dek de tafel uitbundig

En liefst een beetje in de sfeer van het land waar je naar verlangt. Gooi een paar citroenen op tafel, doe lekker muntblad en limoen in je karaf water. Het helpt.

 

10. Koop een tentje

En zet hem in je achtertuin.

 

11. Doe de kamerruil

En ga logeren in een andere kamer in je huis.

 

12.  Stuur kaartjes

En denk maar even aan de voordelen: je hebt geen jetlag, geen lawaaiige types in de hotelkamer naast je, een schoon bed. Ja, ach, ik probeer er ook maar het beste van te maken.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach