Ollongren heeft corona

 

Net nu ze vol aan de bak was als verkenner voor het nieuwe kabinet is Kajsa Ollongren positief getest op corona…

 

 

 

Van de week bleek al dat staatssecretaris Mona Keizer corona onder de leden heeft. Omdat zij vrijdag aanwezig was bij de ministerraad kreeg het kabinet het advies om zich te laten testen. Blijkbaar heeft Kajsa die middag een gezellig onderonsje met Mona gehad want nu is de verkenner van het nieuwe kabinet zelf ook positief getest. De formatiegesprekken gaan vandaag dus niet door, net nu Rutte en Kaag opnieuw aan de beurt zijn.

 

Dat gaat nog wat worden de komende week, want Ollongren en medeverkenner Annemarie Jorritsma hebben de afgelopen dagen al met alle lijsttrekkers en het halve kabinet aan tafel gezeten. Ik ben benieuwd of Jorritsma nu een beetje de zenuwen heeft of ze het virus ook onder de leden heeft, want zij zit al die tijd naast Kajsa in dezelfde ruimte aan dezelfde tafel. Wie is na Mona en Kajsa de volgende die positief test? Zul je altijd zien: straks is de ene na de andere lijsttrekker besmet en moet de hele bups in quarantaine. Met het R-getal boven de 1 kan het snel gaan.

Inmiddels is duidelijk dat zowel Ollongren als Jorritma hun opdracht hebben teruggegeven nu aantekeningen over de formatie zijn uitgelekt. Een oplettende persfotograaf legde ze vast toen Ollongren het Binnenhof verliet nadat ze de positieve uitslag kreeg.

De verkenners vinden dat ‘door het naar buiten komen van deze notities ze hun werk niet meer onbevangen en onbevooroordeeld kunnen voortzetten’, Daarom hebben de voorzitter van de Tweede Kamer laten weten dat ze hun werkzaamheden per direct beëindigen.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit