Oelala

 

Het is dé tijd van het jaar om vreemd te gaan

 

 

Niets zwoele feestdagen in het vooruitzicht, stoute tijden zul je bedoelen. Let maar even extra op je man – of vrouw – deze week. Moet ‘ie opeens overwerken? Gaat ‘ie opeens vier keer sporten terwijl ‘ie normaliter bankhangt tot ‘ie scheel ziet? Wel héél laat thuis na dat ‘ene drankje met die ene collega je-weet-wel, Dennis van HR, ken-je-wel-toch?’.

 

Zet je voelsprieten maar aan, want het is juist nu de tijd van het jaar waarin men een scheve schaats aantrekt. En niet omdat het koud genoeg is om te schaatsen, nee, we gaan vreemd, juist nét voordat de feestdagen beginnen. Man én vrouw. Dat heeft een reden. We zijn namelijk meer geneigd om nog éven te ‘genieten’ van al dat niet mag, voordat we weer braaf met de hele schoonfamilie aan de kalkoen zitten te plukken.

 

Volgens websites die speciaal zijn gemaakt voor getrouwde mensen die vreemd willen gaan (ja, het bestaat), wordt er zo eind november juist overspel gepleegd, omdat partners toch niet echt opletten. In deze tijd van het jaar is het namelijk sowieso erg druk met de eindejaarsdeadlines op het werk, al die kerstborrels met vrienden, kennissen, collega’s en de achterbuurvrouw, dat het minder opvalt als iemand even wat minder thuis is. Vreemdgaan kan juist op dit moment omdat het een chaotische tijd van het jaar is. We zitten bomvol met allerlei afspraken en verplichtingen, en joe, dan fiets je zo even die spannende vlam erin.

 

Wanneer de kerstdagen eenmaal echt aanbreken, dan is het natuurlijk braaf binnen zitten op de bank, dan kan er niet meer met een minnaar worden gekust aan de bar, want dan word je zó gesnapt. Zo blijkt maar liefst 80 procent van de vreemdgangers juist in deze week van het jaar nog even te cheaten. Dat is veel, heel veel. Zitten ze straks weer schijnheilig zoetjes een sinterklaasgedicht te maken, liggen ze een week eerder dus nog innig te kroelen met een ander. Het gebeurt. Die vreselijke sites zijn er niet voor niets, helaas.

 

 

hartjes lichtjes

 

Maar jij weet vanaf nu dus zeker dat je eventjes scherp moet zijn, in deze time of the year. Dat hele overwerken wil jij eerst eens officieel horen van zijn baas, toch? En bij die borrel met collega hutsekluts van HR schuif jij gewoon eventjes spontaan aan. Je was toch in de buurt, dat idee.

 

Geschreven door: Redactie Amayzine