O en A! Ontdekkingen en Aanradertjes

 

Je ziet het zeker al? Ik heb een nieuwe naam voor Franska’s Tiplijn bedacht.

 

 

 

 

Maar… wacht to het rode licht gedoofd is, er kan altijd nog een naam komen. Niets zo veranderlijk als een vrouw. O ja toch… het weer. 

 

Enfin. Genoeg geneuzeld. Ik heb een paar leuke aanraders. Gewoon voor doordeweeks, maar ook voor Moederdag, want op een gegeven moment zijn er misschien mensen die willen weten of je een verlanglijstje hebt. Of je laat zelf her en der een cadeautip vallen. Hoeven ze niet zelf te verzinnen waar ze je blij mee kunnen maken. Win-winsituatie.

 

Ik regel trouwens altijd m’n eigen Moederdag, want geen kinderen. Maar dat laatste wil nog niet zeggen dat ik dan geen cadeautjes wil voor Moederdag. Ter inspiratie lepel ik m’n Oh’s en Ah’s van de laatste tijd even voor je op. Wie weet kun je er iets mee.

 

Te beginnen met dit ontzettend heerlijke boek:

 

‘Patisserie CouCou, de Vegan bakkerij’ heet het. Bij vegan krijg ik het altijd een beetje benauwd. Eten en snoepen moet leuk zijn en dat gevoel heb ik niet bij vegan. Dus vol frisse tegenzin begon ik te bladeren. Nou was ik eigenlijk al om door de ontzettend leuke voorkant, maar toch. Lichtelijk argwanend sloeg ik het boek open. Mensen kinderen! Wat een heeeeerlijk boek. Dit is een absolute must voor mensen die van iets lekkers houden. Van voor naar achter is het heerlijk, heerlijk en nog eens heerlijk. En mooi. Schrijver Enzo Pérès-Labourdette was de eerste vegan winnaar van Heel Holland Bakt, dus hij kan er iets van en daarbij illustreert hij ook nog eens heel leuk. Dat laat ie met dit boek prachtig zien. 

 

 

 

 

Omdat m’n zus net wat rabarber uit haar tuin had gehaald stuurde ik haar kiekjes van de upside-down rabarbercake en de saffraan-rabarber-rijstpudding

 

 

 

 

Zelf ga ik deze Provençaalse aperitiefcake maken

 

 

 

 

Het heeft geen enkele zijn om heel lang over dit boek uit te wijden. Ik zou het maar in huis zien te krijgen als ik jou was.

 

En dan aanrader nummer 2

 

Misschien ken je het allang, maar ik was helemaal weg van de Special Edition Almhof Roomyoghurt framboos en granaatappel. Die moet je voor de aardigheid even proeven. Wedden dat je er meteen nog een koopt? Of twee…

 

 

 

 

Numero 3

 

Stel… je gaat graag naar Parijs. Of je bent zelfs van plan om te gaan. Moet je even dit boekje scoren. 

 

 

 

 

‘Dwars door Parijs’. Een niet zo heel objectieve eetgids van vier bekende Parijzenaars. Rasechte levensgenieters met verstand van goed eten en goede wijnen. De gids is ingedeeld op basis van hun lievelingsgerechten en waar je die dan het beste kunt eten. Zelfs al moet je er 45 minuten voor door de regen lopen. Nou, dan weet je het wel. Onmisbaar dus, deze gids. En nu gelukkig ook in het Nederlands vertaald. Met humor geschreven en prachtig geïllustreerd. Ik zat er al op te wachten, want ik zat door dit introductiefilmpje met m’n hoofd al in Parijs. Komt misschien doordat ze in het filmpje Frans praten, net alsof je aan een tafeltje naast die mensen zit.

 

 

 

 

Last but not least tip 4:

 

Niet alleen eten is vegan, je smeert tegenwoordig ook vegan. Ik bedoel, je kunt vegan smeren, stel dat je dat zou willen. Ik ontdekte ‘MOTHR Earth proof’, een nieuw Nederlands skincaremerk waarvoor alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Heb het alvast even voor je getest. Voelt alsof je in een hartstikke hippe spa-welnesstoestand beland bent. Ergens middenin een prachtig natuurgebied. Ik waan me dan meteen in Finland omdat het daar een en al natuur is. Maar ik zat dus gewoon thuis. Die geuren, maar ook de verpakking en de ‘rijkheid’ van serum, scrub en crème… pure verwennerij. Met de nadruk op puur. 

 

 

 

 

Zo kunnen we wat wensenlijstje betreft wel weer even vooruit toch?

 

Wacht, nog eentje: Als je altijd bloemen in huis wilt hebben, moet je hier eens kijken. Volgens mij had ik dit leuke ‘Reflower’ nog nooit gedeeld hier op Franska.nl.

 

En… stel nou, je doet niet aan Moederdag omdat je het allemaal maar commerciële onzin vindt. Zomaar een cadeautje voor jezelf of voor iemand anders is ook leuk. Een fijne week gewenst!

 

 

Liefs van Franska 

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska