Nutteloze dingen die ik nodig heb

 

Ken je dat: je gaat naar de voordeeldrogist en komt niet alleen met oorstokjes, shampoo en tandpasta thuis, maar ook met een heleboel andere dingen?

 

 

 

Het is niet te geloven, ik weet dat ik het niet moet doen en toch trap ik er iedere keer weer in. Want als ik ga shoppen bij de Action of het Kruidvat, of een andere winkel waar ik veel voor weinig kan kopen, kom ik niet alleen altijd met die wattenstaafjes, shampoo en tandpasta thuis, maar ook met een heleboel nutteloze dingen die ik blijkbaar ook heel erg nodig heb.

 

Zoals een kussen voor op mijn bureaustoel. Zo eentje met een gat in het midden waardoor je ruggengraat zo lekker kan relaxen. Nou, dat lukt helaas niet helemaal want ik krijg er juist onwijs pijn van in de bips. Maar ja, terugbrengen kan niet meer, dus €19,95 down the drain. Of die leuke zwarte baret met glimsteentjes. Van de week gekocht op een grauwe dag en meteen opgezet natuurlijk. Ik dacht dat die muts me beeldig stond tot ik mezelf in een etalageruit zag lopen en met het schaamrood op de kaken dat onding meteen in mijn tas propte in de hoop dat niemand het gezien had. Nooit meer opgezet natuurlijk, maar terugbrengen? Ho maar, kan niet. Weer €14,95 voor niks betaald.

 

En wat te denken van al die magische supplementen die mijn haren zouden laten glanzen, mijn nagels zouden versterken en, halleluja, mijn opvliegers zouden laten verdwijnen? Ik kan met mijn eindeloze batterij potjes zo onderhand zelf een Kruidvat of Action beginnen. Want ondanks dat ik trouw mijn pillen slik en iedere ochtend een glas water met een multi-50-plus bruistablet achterover tik, zien mijn nagels er niet uit en is er inmiddels niets meer over van mijn ooit zo volle haardos.

 

Volgende keer dus toch alleen maar mijn lijstje afwerken en mijn ogen dichtdoen als ik weer eens van die nutteloze dingen zie die ik hartstikke NIET nodig heb.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit