Nieuw speelgoed

En daar gaat m’n vrije tijd. Voor zover ik daar überhaupt over beschik. Ik weet tenslotte elke minuut wel op te vullen. Is m’n tweede natuur. Nu dus weer hiermee…

 

Ja hoor… weer iets nieuws ontdekt en meteen verslingerd natuurlijk. Gaat vaak zo bij mij. Eerst even de kat uit de boom kijken en dan vervolgens verslaafder dan wie ook. Misschien kende jij dit allang. Ik dus nog niet, anders had ik het heus wel eerder gemeld. M’n zus liet me laatst een appje met een foto zien die ze van een vriendin gekregen had. Een bouwval ergens in een Grieks of Spaans dorp, waarop een poster met een foto van m’n zus geplakt zat. En intussen stond een stel geiten die poster af te likken en op te vreten.

 
Die vriendin wilde eerst niet zeggen hoe ze het gedaan had, maar dan ken je m’n zus nog niet. Doorjengelen tot ze weet hoe het moet. En toen begon het in mijn WhatsApp: de ene tekening na de andere hing ergens in een museum of op een muur in New York. Of stond op een voorbijrijdende vrachtwagen. Jaja, lollig hoor. Maar daar ga ik dus mooi niet aan meedoen.
 

Dacht ik nog…

 
En uiteraard ging het dus toch mis. Want het is té grappig. Natuurlijk heb ik er meteen wat dingen mee geprobeerd. Nou ja… wat… ik kon niet ophouden zeg maar. Ik laat er een paar zien. M’n tekening van de lelijke eend met stokbrood erop op een giga-muur in New York. Twee schatten van katjes die mij met mijn lieve kleine jonge katje op tv zien. En meteen maar even een Franska.nl-krant met mezelf op de cover. Kijk maar:
 

 


 

 

PhotoFunia heet die app. Heel veel plezier ermee. En ik heb je gewaarschuwd hè? Gaat veel vrije tijd in zitten. Trouwens… ik zie de resultaten wel verschijnen toch? Op Facebook onder dit bericht.
 
 
Oh, nu ik toch bezig ben, ik heb nog een paar leuke apps:
 
Office Lens: maak je een foto van een schilderij bijvoorbeeld, in een museum vol bezoekers, waardoor je niet recht voor een schilderij kunt staan. Nou, gewoon een foto van rechts of links maken, dan zet die app hem wel even recht voor je. Geweldig.
 
Genius scan: om documenten te scannen, de app maakt ze goed leesbaar en ze kunnen zo via je mail verstuurd worden. Helemaal geen scan-apparaat meer nodig.
 
Oh en natuurlijk de klok van Maarten Baas, die moet je hebben, want die is zo fantastisch. AnalogDigital heet ie. Ik was ooit bij de presentatie in Milaan en daar zat hij hoor. Drie trappen opgeklommen, nadat ik de halve dag al aan het lopen was. Zat ie daar aan een tafeltje met een telefoon en verder niets. Oh ja, een kan koffie en een broodje. Had ie dit dus bedacht en gemaakt. Zo mooi, zo nieuw en zo leuk. Maar goed, Maarten is gewoon heel erg leuk. Wist je natuurlijk allang. 

Door: Franska

Afbeelding van Franska