Net als de rest van Nederland zat ik gisteravond klaar met koffie en koekjes, pils en wijn in de koelkast en popcorn in de magnetron, om de avond van de talkshows volledig mee te maken.

 

 

Wat was er veel gebeurd de afgelopen dagen; Rusland dreigt Oekraïne binnen te vallen en zo een einde te maken aan de vrede in Europa, Vera Bergkamp, de voorzitter van de Tweede Kamer, had een kamerlid het woord ontnomen, had veel eerder gemoeten, zeker toen Geert Wilders Afrikaanse migranten vergeleek met wolven (hij had het over roedels Afrikanen), voor het eerst in elf jaar heeft een mannelijke Nederlandse tennisser de derde ronde van een Grand Slam bereikt, en toen wisten we nog niet eens dat Meatloaf was overleden. 

 

Wat een aanbod aan onderwerpen.

 

Maar het ging de hele avond dus over The Boys from The Voice en de meiden die onder hen lijden. En terecht. Het gebeurt zelden dat ik letterlijk met open mond zit te kijken naar de tv, maar gisteravond was zo’n moment. Waar ik het spoor al bijster raakte, was toen ik hoorde dat de bandleider (50) achter een meisje (19) aanliep en tegen haar zei: ‘Wat heb jij een geil broekje aan.’ En vervolgens, als zij hem niet ogenblikkelijk om de hals vliegt, een dickpic stuurt.

 

Verbijsterd zei ik tegen mijn vrouw: ‘Die man heeft een goede psychiater nodig.’ 

 

‘Hij is al in therapie geweest’, wist zij. Nou, dat is dan zonde van het geld geweest. Misschien ligt het aan mijn al enigszins gevorderde leeftijd, maar eerlijk gezegd begon mijn gevoel van vervreemding, van ‘Is dit mijn wereld nog wel? Ben ik de enige zich dit afvraagt?’ al in het begin van de week, toen mijn dochter mij aanraadde een stukje Shownieuws terug te kijken.

 

Ik had nog nooit van het programma gehoord en na Albert Verlinde en Evert Santegoeds daar gezien en gehoord te hebben, wil ik dat de rest van mijn leven zo houden.

 

Volgens Albert V. ligt alles aan Humberto Tan, omdat die na een uitzending zijn gesprekspartners altijd appte. Ik heb daar een vol uur over nagedacht en ben er nog niet uit wat daar fout aan is. Bij de eerste dagelijkse talkshow (Barend en Van Dorp) werden de gasten zelfs gebeld de volgende dag. Achteraf is dat dus een grote schande, volgens Albert V.

 

Evert S. vertelde dat Marco erg goed uit die BOOS-uitzending zou komen, had hij gehoord. Ik begreep daar niets van, wat heeft Marco van Basten met The Voice te maken?

 

Het duurde even voor ik doorhad dat het over Marco Borsato ging, blijkbaar kent Evert S. hem goed genoeg om Marco te mogen zeggen.

 

Marco, vertelde onze Evert, had slechts hier en daar wat in billen geknepen, en dat was natuurlijk in die tijd volkomen geaccepteerd. Er zat een blonde jonge vrouw aan tafel die begripvol knikte. Ik zat te wachten tot zij uitnodigend haar bilpartij in de richting van Evert ging draaien om te laten zien hoe gewoon dit toch was, maar dat werd mij niet gegund.

 

Evert vergat er trouwens bij te zeggen dat het om de billen van meisjes van 13 en 14 ging. In wat voor wereld leven Albert V. en Evert S. waar het een geaccepteerde hobby is om aan de billen te komen van tienermeisjes?

 

Dan maar weer terug naar de politiek, kijken of ik dat wel kan volgen. We hebben tenslotte een nieuw kabinet dat eigenlijk het oude kabinet is, onder het motto van De Speld: Nederland kan wel klaar zijn met Rutte, maar Rutte is nog lang niet klaar met ons.

 

 

 

Door: Nico van de Berg

Nico stond na zijn studie Engels voor de klas en hij eindigde zijn carrière als rector. Maar de liefde is niet over nu hij pensionado is, want hij duikt nog regelmatig in de Engelse literatuur. Dit wisselt hij af met het luisteren van muziek, met hier en daar een poging om zelf de gitaar te bespelen. Als fervent krantenlezer en nieuwskijker houdt hij voor ons de week bij.