Netflixtip: The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes

 

Als je vaker artikelen van mij leest weet je misschien al: ik hou wel van een goede conspiracy theory.

 

 

 

Zo kan ik nachten opblijven om me in te lezen over de vraag of 9/11 een inside job was of niet en of Tupac, Michael Jackson en Elvis Presley nou écht dood zijn of dat ze misschien met z’n drietjes op een onbewoond eiland hangen. Ik kan weer een nieuwe aan het rijtje toevoegen: de dood van Marilyn Monroe. Netflix heeft zich eraan gewaagd door een docu uit te brengen genaamd The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes. En goed nieuws: hij staat nu al online.

 

In deze docu vertonen ze nooit eerder gehoorde interviews en gesprekken met haar intimi. Natuurlijk is er ook aandacht voor haar vermeende affaires met John F. Kennedy en Robert F. Kennedy, hoe ze in haar leven struggelde met depressies en de bijbehorende medicatie die ze daarvoor nam en alle roddels waar ze in haar carrière mee te maken kreeg, tot aan haar dood op 4 augustus 1962.

 

Voor een true crime liefhebber is dit wel echt een must see, maar ook als je houdt van Hollywood, gossip en alle grimmige kanten die daaraan kleven, want ook die komen ruimshoots aan bod. Toegegeven: we krijgen niet echt een duidelijk antwoord op dé vraag die de conspicary theory fanaten hebben, namelijk: is Marilyn Monroe echt overleden door een overdosis of is ze vermoord? Die fanaat in mij zou hier misschien liever wat speculaties en eventuele (tegen)bewijzen van zien, maar alsnog is het een bijzonder kijkje in het leven van dit voormalige sekssymbool.

 

Haar verschillende relaties met mannen worden flink onder de loep genomen en het wordt heel duidelijk wat zij in haar leven miste: een vaderfiguur. Tel daarbij de gigantische aandacht op die ze van de tabloids en de wereld kreeg en dan is het niet zo raar dat ze richting een heel zelfdestructief pad ging.

 

Natuurlijk blijft haar affaire met vooral John F. Kennedy niet onbesproken, iets waar ik eigenlijk vrij weinig over wist. Sowieso wist ik echt enorm weinig over deze Amerikaanse actrice, al vond ik haar leven altijd mega boeiend. Dat het een boeiende docu is geworden, dat is iets wat zeker is. Een dikke aanrader zelfs. Ik geef ‘m een acht. Jaja, hoog cijfer, maar kijk ‘m zelf maar, dan snap je het.

 

 

Beeld: Netflix

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer