Netflixtip: Halston

 

Nieuwe week, nieuwe kansen, nieuwe Netflix-verslavingen. Want jawel, ik heb weer een héle lekkere tip voor jullie. 

 

 

 

En dat is er eentje waar je wel even zoet mee bent, want het hele eerste seizoen staat online. Dat zijn vijf afleveringen van rond de 50 minuten per stuk, oftewel een goede taak om deze week te kijken. Nog een pluspunt? Ewan McGregor heeft de hoofdrol.

 

Halston is de naam van de serie en die speelt zich af in New York, wat ik overigens ook nog eens een pluspunt vind. Die stad heeft toch iets magisch en als setting van een film of serie ben ik al redelijk snel fan. Oké, weet je wat? We gaan nog effe door met de pluspuntjes van deze serie. Hij is namelijk gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen: Halston vertelt het boeiende en juicy verhaal van Roy Halston Frowick, een Amerikaanse designer die destijds veel voor de mode heeft betekend. Hij staat ook wel bekend als de BFF van niemand minder dan Liza Minelli (gespeeld door Krysta Rodriguez).

 

Maar geen zorgen, de serie is niet één groot modespektakel. Het gaat meer om zijn imperium dat in gevaar dreigde te komen. De sociale status van Halston, in combinatie met onhandige transacties en het tijdperk waarin Studio 54 helemaal hot and happening was (en de bijbehorende drugs ook), is waarvoor je de serie wilt kijken.

 
Ik zit er momenteel middenin en heb nú al zin om vanavond weer verder te gaan bingewatchen. Dus mocht je The Queen’s Gambit, Bridgerton en de hele rambam hebben uitgespeeld: voilà. Dit wordt je volgende missie.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer