Willemijn: Januari is een goed moment om weer eens fris tegen je interieur aan te kijken. Met dit op de natuur geïnspireerde behang bijvoorbeeld, én natuurlijk met het ‘stoklicht’.

 

Een sfeervolle winterse combinatie: houttinten & wit! Bij het behangmerk Rebelwalls.nl bedachten ze dit bijzondere curiosabehang, waarvoor diverse attributen werden ondergedompeld in witte verf, mooi neergelegd en gefotografeerd. Voor deze wand staat een rustieke houten tafel en dito paar stoelen zodat de hoek meer warmte krijgt. Maar wat het voor mij natuurlijk helemaal afmaakt is de tak waaraan vier peertjes zijn vast gemaakt, zodat er een ‘stoklicht’ ontstaat. Met een mooie tak uit het bos, waarje eventueel de bast nog vanaf kunt halen voor een extra doorleefd effect, creëer je dit gemakkelijk boven je eigen tafel. Tegenwoordig vind je bij woon- en verlichtingswinkels losse fittingen en verlichtingssnoeren in diverse kleuren om je favoriete combinatie te maken. Is het allemaal net te veel van het goede om zelf deze lamp te maken, dan is behang geïnspireerd op de natuur ook een manier om de natuur in het zonnetje te zetten! Het houtblokkendessin (1) voor op de schouwkoof bijvoorbeeld, botanische droogbloemen (2) voor in de keuken of deze boomstammetjes (3) in grafisch wit/zwart voor op de wc. Mogelijkheden tot aan het plafond zou ik zo zeggen. Fijn moment om weer eens fris tegen ons interieur aan te kijken deze periode… welke muur krijgt bij jou een update?

 

2

Foto: eco.se

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen.

 

Sfeerbeeld: blog.rebelwalls.com Fotografie portret:  Marloes Bosch