Namen raden voor Meghan en Harry

 

 

Laat het raden maar beginnen, want het moment kan elke dag daar zijn. De precieze datum weten we niet, maar dat Meghan ergens deze zomer gaat bevallen, dat is iets wat zeker is.

 

 

 

En dus is het raden naar namen flink begonnen. Dat is inmiddels een beetje een traditie geworden, ook al is het volgens mij nog nooit goed geraden. Sterker nog, bij zoontje Archie had geen énkele site het goed: die naam was voor zijn geboorte nog nergens te vinden.

 

Maar goed, nieuwe ronde, nieuwe kansen. En heel eerlijk; speculeren over namen blijft gewoon leuk. Vooral leuk om over te lezen trouwens, want hoeveel energie en moeite sommige mensen stoppen in dit onderzoek… Dat gaat écht ver. People dook er even in en daar kwamen een paar namen boven waarvan Harry en/of Meghan eerder hebben aangegeven dat leuke namen te vinden.

 

Eerste kanshebber: Amy. Die suggestie werd gedaan door een zevenjarig meisje genaamd Megan, die bijna-naamgenoot Meghan Markle ontmoette. Beiden hebben ze als bijnaam Meg en dat schepte direct een band. Deze Megan stelde tijdens dat gesprek voor om hun dochter eventueel Amy te noemen. ‘That’s a really pretty name, I like it. We’ll have to think about it,’ was Meghans antwoord destijds. Genoeg reden om dit als serieuze kanshebber mee te tellen.

 

Next up isssss: Harriet. Die naam is op de radar gekomen nadat Harry in Melbourne op bezoek was en daar een fan met een baby ontmoette, genaamd Harriet. Deze fan vertelde later aan de Britse tabloids dat hij had gezegd: ‘That’s a great name.’ Tel daarbij op dat Harriet de vrouwelijke variant is van zijn eigen naam en dan heb je toch redelijk wat goede argumenten dat dit ‘m wel eens zou kunnen zijn.

 

Nee, even serieus: deze argumenten slaan toch echt nergens op? Die twee hadden een publieke functie waarin ze continu vrolijk en aardig moeten zijn. Ik denk niet dat je loze complimentjes als ‘dat is een mooie naam’ tegen een baby van een fan heel serieus moet nemen. En als een zevenjarig meisje je een suggestie geeft, ga je ook niet reageren door te zeggen dat ze zich effe met haar eigen zaken moet bemoeien en dat je het een debiele suggestie vindt. Dan heb je natuurlijk de hele wereld op je dak. Dus wat doe je? Just smile and wave. En complimentjes geven die je nog jaren gaan achtervolgen.

 

Verder worden namen als Diana en Elizabeth natuurlijk veel genoemd (met wél echt gegronde argumenten), maar wedden dat er weer een naam komt die niemand in overweging heeft genomen? Ik ben wel echt benieuwd nu eigenlijk en heel eerlijk: ik vind Amy wel leuk. Past ook wel bij Archie. Goeie suggestie, Megan-van-zeven-jaar!

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer