Muurbloempjes

 

Willemijn: Bij mij aan de muur vind je veel botanisch geïnspireerde mooiheid. Van gedroogde takken, gekregen bloemportretten van de buurvrouw en kaarten met florale afbeeldingen. Ik geniet er dagelijks van. Maar als ik echt mocht kiezen, zou ik graag nog een of meerdere gefotografeerde bloemstillevens een plek geven. Bijvoorbeeld van deze drie fotografen, die het bloemstilleven weer in de mode hebben gebracht!

 

 

 

Het duo Chinnoe & Vlemmix heeft zich zichtbaar laten inspireren door de Nederlandse bloemstillevens uit de Gouden Eeuw. Hun werk is een fotografische vertaling naar het nu. Waarbij ze de balans zoeken tussen theatraal rococo en de perfectie van zen. En dat is meer dan gelukt.

Chinnoe & Vlemmix

 

 

De autodidactische allround fotograaf Bas Meeuws heeft zich, na een eerdere carrière als fysiotherapeut, gespecialiseerd in deze weelderige bloemvoorstellingen. Voor hem komen hierin schoonheid, natuur, technische uitdaging, betekenis en kunst samen. Het minutieus samenstellen van zijn werken, waarbij hij alle los gefotografeerde flora en fauna hun eigen plek geeft in het werk, doen ons de originelen uit de zeventiende-eeuwse bijna vergeten.

Bas Meeuws

 

 

Isabelle, van oorsprong grafisch vormgeefster uit Brussel, heeft zich tien jaar met schilderkunst bezig gehouden, waarbij bloemen ook al een belangrijke rol speelden. Door met kleur en textuur te componeren, geeft zij haar bloemen een abstracte en figuratieve rol op haar foto’s. Een droomwereld waarin de flora symbool staat voor het leven. Met haar mooie en minder mooie kanten.

Isabelle Menin 

 

Weet je al voor welk werk je zou kiezen? Op zoek naar nog meer inspiratie voor je muren? Kijk dan eens hier.

 

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Fotografie: Melissa Milis