Moestuinieren doe je zo – 4x de leukste boeken op een rij
Nu het zonnetje steeds zo heerlijk schijnt is het een goed moment om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan in de tuin.
En wist je dat tuinieren ook nog eens hartstikke gezond is? Je verbrandt er calorieën mee, het vermindert stress, je wordt er vrolijk van, het is goed voor je hart, je doet vitamine D op, eten uit eigen tuin is gezond, en mensen die natuur om zich heen hebben leven langer en gelukkiger. Ben je al overtuigd? Haal een van onderstaande boeken in huis, trek je tuinhandschoenen aan en duik met je vingers in de aarde.
Een jaar in de moestuin – Lucy Chamberlain
Of je nu een doorgewinterde tuinierder bent of een groene beginneling, graag biologisch groen wilt doen, grootgrondbezitter bent of een postzegeltuin hebt, dat maakt niks uit. Dit boek leert je op een praktische en overzichtelijke manier hoe je het hele jaar door kunt moestuinieren. Met heel veel inspiratie en handige stap-voor-stap beschrijvingen en plaatjes. Kind kan de was, eh moestuin, doen.
De moestuin – Floor Korte
Als iemand je enthousiast kan maken om een eigen moestuin te beginnen is het Floor wel. Ze werkte mee aan het tv-programma Eigen Huis en Tuin, had een column in VT Wonen en heeft een eigen blog: floorsmoestuin.nl. Volgens Floor leidt het telen van je eigen groente tot minder stress en meer gezonde eetlust. Win-win dus. Een heerlijk boek vol weetjes, tips, aan- en afraders, leuke recepten en mooie illustraties van Floor zelf.
De moestuinkalender
Voor wie houdt van schema’s en planningen, en moestuinbeginner is, is dit een aanrader. Iedere week van de maand staat er duidelijk omschreven wat je doet, hoe je dat doet en wat je niet moet vergeten. Met ruimte voor eigen aantekeningen en leuke how-to-tekeningetjes. Leuk voor aan de muur in de keuken of aan je schuurdeur!
Mijn moestuin – Wim Lybaert
De populairste moestuinman van Vlaanderen, Wim Lybaert, bundelde al zijn kennis, passie en moestuinervaring in een boek. En voila, zie hier: Mijn moestuin. Wim verklapt je zijn trucs om volzoete tomaten te kweken, je eigen aspergebed aan te leggen en de perfecte compost te ‘oogsten’. Ook lees je hoe je aan een teeltplan begint en met welke (biologische) middeltjes je je groenten beschermt. Een tip voor zowel de groenteleek als de doorgewinterde moestuinier.