Moeders met deze sterrenbeelden zijn het strengst voor hun kinderen

sterrenbeelden strenge moeders

 

Mijn moeder heb ik vroeger nooit ervaren als overdreven streng of veel te beschermend.

 

 

Er waren wel duidelijke regels en grenzen, maar huisarrest heb ik bijvoorbeeld nooit gehad. Ik was dan ook altijd verbaasd als ik een vriendin over deze straf hoorde; dat kende ik helemaal niet en ik vond het behoorlijk overdreven. Je sluit je kind toch niet op in huis?

 

Goed, ik heb natuurlijk geen flauw idee hoe ik dat zelf zou doen, mocht ik ooit mama worden. Daarbij zou het zomaar eens in de sterren geschreven kunnen staan hoe streng ik word als moeder. De volgende sterrenbeelden kunnen namelijk behoorlijk strikt zijn als ouder. Laat Maagd (mijn sterrenbeeld) daar nu net tussen staan:

 

Maagd
Tsja, in tegenstelling tot mijn moeders sterrenbeeld (Kreeft), staat de Maagd erom bekend een strenge mama te zijn. De Maagd is namelijk een perfectionistisch wezen met zeer hoge verwachtingen, dus vanzelfsprekend heeft zij diezelfde verwachtingen van haar kinderen. Als mama Maagd eenmaal iets in haar hoofd heeft, dan moet dat ook zo gebeuren. Tot grote irritatie van de kinderen zelf, want zij worden van jongs af aan op ballet-, viool- en pianoles gezet en het liefst ook nog eens tweetalig opgevoed. Op een dag zal het kroost haar vast dankbaar zijn, maar als kind is het niet altijd een pretje om zo’n ambitieuze moeder te hebben.

 

Steenbok
Steenbok is een familiemens en zij wil dus alleen maar het állerbeste voor haar gezin, wat soms helaas ten koste ván het gezin kan gaan. Dit sterrenbeeld is zeer gedisciplineerd en verantwoordelijk, maar slaat zo nu en dan iets te veel door in het pushen van de kinderen. Waarom zou je genoegen nemen met een zeven, als je ook een negen had kunnen halen voor die toets? Een dagje ‘schoolziek’ of eten voor de televisie? Dat zit er absoluut niet in voor de kinderen van mama Steenbok.

 

Leeuw
Zoals je misschien al zou verwachten van de Leeuw neemt dit sterrenbeeld haar rol als beschermer van het gezin uiterst serieus. Mama Leeuw is een geboren leider en doet er alles aan om haar kracht en liefde door te geven aan haar kinderen. Ze gaat voor haar kroost door het vuur, maar kan hierdoor soms wel té beschermend zijn. Een beetje loslaten zou voor dit sterrenbeeld niet zo’n slecht idee zijn, want op een dag zullen de kinderen het toch echt zelf moeten doen.

 

Ram
De Ram is behoorlijk temperamentvol en heeft er daarom een handje van om beslissingen te maken voor haar kinderen, buiten haar kinderen om. Natuurlijk met de beste bedoelingen, maar hierdoor ontneem je hen wel de nodige vrijheid. Het is belangrijk dat zij ook hun eigen denkwijze vormen en de wereld ontdekken op eigen houtje. Zelf fouten maken; daar leren ze echt meer van, mama Ram.

 

Beeld: The CW / Gilmore Girls

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com