M’n eerste spijkerbroek

 

M’n dansende jeans-blues-sisters gezien op de homepage van Franska.nl? Anders even op de tekening hierboven klikken, komen ze vanzelf tevoorschijn. De Franska.nl-variant op de Blues Brothers. Helemaal in jeans. Ik kan me m’n eerste spijkerbroek nog goed herinneren. Ik had een Roy Rogers. Nou ja… nadat ik door m’n moeder was teruggestuurd naar de stad. Zij had bedacht dat het tijd werd dat ik een spijkerbroek had. Best bijzonder dat je moeder zoiets verzint. Ik had er niet eens om gevraagd. Dus kreeg ik geld mee, moest de stad in en daar kwam ik erachter dat ze flink duur waren. Gelukkig lukte het me een goedkoop exemplaar te vinden. Bij thuiskomst keek m’n moeder afkeurend en moest ik terug om een echte te halen. Toen was het hek van de dam.

 

‘Ik had gewoon op de Bahama’s kunnen wonen’

 

Ik raakte verslaafd aan Roy Rogers, dus als ik een nieuwe nodig had, werd het altijd dat merk. Mijn merk gewoon. Waarmee ik standaard zo snel mogelijk na aanschaf aan de slag ging. Bij thuiskomst eerst de nieuwe broek binnenstebuiten aantrekken, afspelden en veel te strak dichtnaaien, rest van de stof eraf knippen, omkeren en weer aantrekken. Daarna de dijbenen, kont en knieën met bleekwater en witte pottenbakkersklei bewerken tot-ie eruitzag alsof ik hem al tien jaar had. Zo hoorde dat. Scheuren en rafels heb ik nooit gemaakt, dat was toen nog niet aan de hand. Jammer dat ik nooit op het idee gekomen ben er een handeltje van te maken. Woonde ik nu al lang op de Bahama’s.

 

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

 

 

PS Mijn nieuwe playlist staat weer op radiofranska. Klik op het dansende poppetje rechts en geniet!