Dit heb je nodig
Voor 12 miniquiches
- 3 plakken bladerdeeg (diepvries)
- Halve ui
- 100 g spinazie à la crème
- 75 ml room
- 50 g roomkaas
- 4 eieren
- Peper en zout
- Geraspte kaas
- Cupcake-vorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Snijd elke bladerdeegplak in 4 gelijke stukken. Snijd de halve ui fijn en fruit in een pan. Voeg de spinazie, de roomkaas en room toe. Bak eventjes, zodat de spinazie lekker romig is. Klop vervolgens de eieren los en voeg het spinaziemengsel toe. Goed mengen en breng op smaak met zout en peper. Plaats de plakjes bladerdeeg in de vakjes van de bakvorm. Prik wat gaatjes in het deeg en giet het spinaziemengsel eroverheen. Strooi er wat geraspte kaas over. Zet de bakvorm in de oven en laat gedurende 25 minuten erin staan. Daarna kan je de quiches zo uit het bakvorm halen en warm (of koud) serveren.