Bij mij staat ‘ie nog

 

Geen idee van wie ik het ooit gehoord heb, misschien gewoon van m’n moeder, maar de boom mag bij mij extra lang staan te pronken. Op social media zag ik maandag al foto’s van ingepakte kerstversieringen. Mensen die dus trots en blij zijn dat ‘de boel’ weer opgeruimd is.

 

Dat snap ik nou echt niet

 

Hoezo er eerst zo ontzettend enthousiast tegenaan gaan met van alles en nog wat en dan ‘cold turkey’ de boel als de wiedeweerga weer wegwerken? Zou trouwens de uitdrukking ‘cold turkey’ daar vandaan komen? Koude kerstkalkoen? Dus zodra de kalkoen helemaal afgekoeld is, kan kerst maar beter zo snel mogelijk verdwijnen?

 

Nou ben ik ook weer niet zo iemand die het hele jaar wel aan kerst wil doen. Die zit te wachten tot ‘ie los kan. Maar als het dan eenmaal zo ver is, vind ik het zo gezellig, dat ik niet wil stoppen. Al die lichtjes buiten langs de huizen en in de bomen. Laat maar hangen, tot de dagen echt gaan lengen, wat mij betreft. Gezellig, wat extra licht in de duisternis.

 

Officieel mag je tot Driekoningen je boom laten staan, maar wat heb ik daar eigenlijk mee te maken? Bij ons in het dorp worden de kerstbomen elf januari opgehaald, dus ik gok dat ‘ie tot tien januari licht staat te geven, de extra lamp, die kerstboom heet. Gezellig!

 

Benieuwd wat jij doet

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter.

 

Beeld: christmaholic.nl