Met dit briljante boek van Taylor Swift scoor je punten bij je (klein-)dochter

 

Want dit wil ze weten over het fenomeen met miljoenen fans all over the world…

 

 

 

De komende week staat ze op 4, 5 en 6 juli in de Johan Cruijff ArenA met haar  Eras Tour. Haar concerten zijn al jaren in no time stijf uitverkocht en ze is inmiddels miljardair door al die dollars die ze zelf verdiende met haar eigen muziek. Best bijzonder voor iemand die als kind veel gepest is en bij audities zo vaak werd afgewezen. ‘What does not kill me makes me stronger’ zal ze gedacht hebben, want de rest is geschiedenis.

 

 

Ik heb het over Taylor Swift, die al sinds 2004 een van de meest invloedrijke muzikanten is. Toen haar eerste platencontract afliep en het label de rechten van haar eerste zes albums verkocht zonder haar toestemming, besloot ze die albums opnieuw op te nemen en die met het kenmerk ‘Taylor’s Version’ uit te brengen. Ze wilde die machtige muziekbazen laten zien dat ze niet met zich laat sollen en houdt op die manier de touwtjes stevig in handen.

 

 

Dat maakt haar een voorbeeld voor miljoenen ‘Swifties’, haar fans die voor haar door het vuur gaan en, als het moet, de halve wereld overvliegen om haar live te kunnen zien optreden. Misschien heb jij er wel een thuis op de bank zitten. Zo’n Swiftie die alle liedjes van de superster blind kan meezingen, die weet welke exen er in haar songs beschreven worden en zo de namen van Taylor’s katten kan opnoemen.

 

 

Hoe leuk is het dat er nu een Nederlandse vertaling is van het boek: Taylor Swift, Het hele verhaal. Vers van de pers en boordevol nieuwe feitjes die een echte fan wil weten.

 

 

 

 

‘Biograaf Chas Newkey-Burden vertelt in Taylor Swift: Het hele verhaal alles wat elke Swiftie moet weten over de superster die de wereld verovert. Taylor Swift groeide van the girl next door uit tot America’s sweetheart en vervolgens tot wereldwijde megaster. Hoe lukte haar dat? En hoe gaat ze om met alle roem? Taylor Swift: Het hele verhaal vertelt hoe Taylor Swift haar eigen muzikale wereld schiep die haar wereldwijd miljoenen fans opleverde. Lees over haar vroege jeugd in Pennsylvania en de uitdagingen waarmee ze op haar weg naar succes werd geconfronteerd. Van haar relaties met Jake Gyllenhaal, Harry Styles, Joe Alwyn en Travis Kelce tot haar recordbrekende Eras Tour en haar benoeming tot TIME Person of the Year 2023: dit is het onmisbare verslag van Taylors reis naar wereldheerschappij.’

 

 

Kaartjes voor de concerten in Amsterdam zijn helaas niet meer te krijgen. Want een echte fan verkoopt  de hare nog voor geen miljoen. Dus zoek je nog iets tofs om je puber(dochter) of kleindochter cadeau te geven? Met dit briljante cadeau van Taylor Swift scoor je geheid punten.

 

 

 

Beeld: Bol.com

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit