Met deze sport verbrand je net zoveel calorieën als hardlopen

 

Sinds we in de ‘coronatijd’ zitten, zijn we met z’n allen lekker creatief bezig.

 

Of het nou gaat om mooie initiatieven à la #supportyourlocals, massaal klappen voor de zorg en Heel Holland Bakt thuis spelen (ik gok dat er een gigantisch overschot aan bananenbroden is in Nederland op dit moment), moeten we ondertussen ook nog een beetje fit blijven. En nu doe ik heus wel lekker mee met die online lesjes, maar ik miste toch wel een beetje het buitenzijn en samen sporten. Maar ja, dát zit er dus nog eventjes niet in.

 

Die creativiteit wordt ook bij het sporten ingezet en dus zie ik sinds het coronatijdperk iets wat m’n hele Instagram Stories-lijst heeft overgenomen. Skeeleren. Oftewel: de coronahit van 2020 als het aankomt op fit blijven. En het is ook nog eens leuk. Want ja, ook ik ben gezwicht voor deze hype en een gigantisch skeelerfanaat geworden. Voor het laatst trok ik mijn skeelers aan toen ik ongeveer elf jaar oud was, dus tot niemands verrassing paste ik mijn oude skeelers niet meer en draaiden die wieltjes eronder überhaupt niet bepaald soepeltjes nadat de stoflaag eraf was geboend.

 

Nadeeltje is dat skeelers toch best wel prijzig zijn, maar hé, dan heb je ook wat. Ik heb namelijk een diepgewortelde haat voor hardlopen, waardoor ik bijna nooit echt iets aan cardio doe. Tot nu dus. Want je verbrandt bijna net zoveel calorieën met skeeleren als met hardlopen. Say whut? Nooit. Meer. Hardlopen. Alleen. Maar. Skeeleren. Dat wordt m’n motto vanaf nu. Met een kwartiertje fanatiek rollerbladen verbrand je al snel 150 calorieën, wat dus neerkomt op 600 calorieën per uur. En dat is weer een hele prima workout.

 

Dus nu ben ik fanatiek aan het skeeleren. Overigens ben ik er nog niet heel fashionable in, want hoe soepeltjes ik het op alle Stories voorbij zie komen,ik moet het nog even doen met volle verpakking. Dus kniebeschermers aan, handbeschermers en ik twijfelde nog even over elleboogbeschermers, maar die heb ik maar even gelaten voor wat ze waren… Maar hé, fit de quarantaine doorkomen is wel een stúk leuker geworden zo. En gezelliger, want dit kun je makkelijk met z’n tweeën doen.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer