Mensen met een hond of kat hebben betere relaties 

 

Je hebt team huisdier en je hebt team alsjeblieft géén honden- of kattenharen in mijn huis. Die dierenfanaten hebben het nog niet zo slecht bekeken, blijkt.

 

Want mensen die een relatie hebben én het huis een beetje opvullen met een dier, hebben uiteindelijk meer geluk in de liefde. Ze zijn blijer met de partner en ze hebben intiemere relaties. Hoe dat komt is simpel. Een huisdier geeft namelijk een flinke dosis gespreksstof. En dat is voor velen de uitkomst om de boel een beetje rooskleurig te houden, om een beetje jeu erin te houden, om een beetje te blijven lachen. Het schept een band, zo’n kwispelend beestje in huis. Net als het weer. Maar dan kun je het dus over het weer én die wandeling in het bos hebben.

 

Het geeft niet alleen een leuk gesprekje, die kat die weer eens in de gordijnen klautert of die hond die weer eens de bank onder kwijlt. Je hebt als huisdiereigenaren ook minder stress, omdat je het gevoel hebt dat je al je sores kwijt kunt bij je trouwe maatje op vier poten. Dat zorgt weer voor meer geluk en meer geluk zorgt voor meer blijheid thuis. En je raadt het: blije koppels, die zijn wat actiever in de slaapkamer. Uit hetzelfde interessante onderzoek blijkt ook dat hoe hechter de baasjes zijn met hun dier, hoe meer gehecht ze ook zijn aan de liefdespartner. Alsof die liefde aan elkaar verbonden zit. Dat komt weer doordat mensen hun huisdier toch gauw associëren met de partner, omdat ze het dier helemaal samen met de partner opvoeden. Net als kinderen, zeg maar. Die liefde gaat dan dus lekker rond. 

 

 

Kortom, mocht je altijd al een kat of hond hebben willen nemen: go for it. Je hebt met die kitten of pup opeens een ontzettend gezellig liefdesleven. Ik heb al twee katten en eerlijk? Mijn man en ik zijn nog altijd niet uitgepraat. Gelukkig maar.

 

Door: Redactie Amayzine.com