Mensen met een groene slaapkamer zijn het gelukkigst

 

Weer een fijn onderzoekje op de donderdagmorgen. En wel naar het verband tussen hoe gelukkig je bent als stel en de kleur van je slaapkamermuur.

 

 

Het onderzoek is gedaan in opdracht van www.priceyourjob.co.uk en ze hebben bij meer dan 4500 stellen een verband aangebracht tussen het geluk van je relatie en de kleur van je slaapkamer. Afijn.

 

89 procent van de mensen met groene slaapkamermuren is gelukkig in zijn of haar relatie. Groen staat voor natuur, zen zijn, veiligheid en vruchtbaarheid. Ik vind het foeilelijk, maar dat mag de pret niet drukken.
Ik ga dan met liefde voor de tweede plaats, want mensen met een beige muur hebben het ook fijn samen, namelijk 84 procent. Die vijf procentjes lever ik met liefde in, want visueel en esthetisch welbevinden zijn mij ook wat waard.
Heb je een rode muur in je slaapkamer, dan zit het ook wel snor met je liefdesgeluk: 77 procent van de koppels met een rood wandje vindt het reuze met elkaar.

 

Dit kun je beter niet doen
Bruin, paars en wit zijn kleuren die niet heel hoog scoren waar het het verband tussen relationeel geluk en slaapkamermuren betreft. Bij paars en bruin (ieuw, wie doet dat?) kan ik me van alles voorstellen en misschien is wit wel te saai, ik weet het niet. Al vind ik een witte slaapkamer heerlijk.

 

Ruziën doen we in de slaapkamer
51 procent van de ruzies vindt plaats in de slaapkamer, daarna in de keuken, badkamer, woonkamer en het minst in de tuin. Terwijl die laatste toch hartstikke groen is.

 

Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach