Mays nieuwe verslaving op Netflix

Meteen maar met de deur in huis: ik vond Selling Sunset medium-ish.

 

Te gescript voor mijn gevoel, al wilde ik heel graag alle huizen zien. Nu kreeg ik iets nieuws voorgeschoteld: Million Dollar Beach House. Zelfde recept, maar dan in The Hamptons, de hangout van de rijken en fameuzen uit New York.

 

 

Wat zien we:
Een klein makelaarskantoor, Nest Seekers, dat aankoopt en verkoopt. Ze verleiden mensen tot verkoop (‘Stel, ik kan 35 miljoen voor je huis krijgen, ben je dan bereid om het in de verkoop te zetten?’) en gooien alles in de strijd om een huis te verkopen. Zo jassen ze er zomaar twintigduizend dollar doorheen om een heel cool feest te geven in het bewuste huis zodat de gasten die er komen denken: wow, wat een huis, dat moet ik, of die en die, meteen kopen.

 

Wat heb ik geleerd van Million Dollar Beach House?

 

1. Dat je daar onder de zeven miljoen dollar niet echt kunt shoppen. Als in: niet qua huizen.

 

2. Dat een huis zomaar tien miljoen duurder kan zijn dan een vergelijkbaar huis verderop in de straat, gewoon omdat mensen er meteen in kunnen en willen en geen zin hebben in alle verbouwingsrompslomp. Dat is ook wat waard natuurlijk. Tijd is geld, tenslotte.

 

3. Dat iedereen eruitziet alsof ze personal trainer zijn, zo afgetraind zijn ze. Maar het zijn makelaars.

 

4. Dat een makelaar zomaar een commissie va 350.000 dollar in zijn zak kan steken bij een goede verkoop. Ja, dan begrijp ik dat je best 20.000 dollar in een feestje wilt investeren.

 

5. Dat Sag Harbor het dorpje is waar iedereen nu wil zijn in The Hamptons. Montauk is ook leuk, maar Sag Harbor is het.

 

6. Dat er tussenmakelaars zijn die de panden eerst bekijken zodat hun rijke clientèle hun kostbare tijd niet hoeven te verspillen aan het bezoeken van stulpjes die het net niet helemaal zijn.

 

7. Dat ze alles in drie maanden moeten verdienen. Tussen Memorial Day (eind mei) tot Labor Day (de eerste maandag in september) kopen mensen een huis in The Hamptons, daarna gaat iedereen weer naar New York.

 

8. Ik vind Peggy Zabakolas het allerleukst. Haar bijnaam? Deals in heels. Dan weet je genoeg. Vanavond tegelijk kijken?

 

Liefs,

 

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach