May deelt haar lievelingshotel in Rome

 

Vooruit dan maar.

 

 

 

 

Er zijn van die dingen die je liever niet wil delen uit angst dat je er straks zelf niet meer terechtkunt. Maar hé, ik ben gek op jullie en de kern van Franska is dat we dingen vertellen waar we blij van worden.

 

Bovendien weet ik hoe lastig het is om in sommige steden een hotel te vinden dat niet zo duur is dat je halve budget erdoorheen is en wel op een goede plek ligt en gezellig is. Al helemaal met kinderen.

 

Dus hier komt mijn favoriet in Rome. Het heet Hotel Forum en het ligt dus ook letterlijk aan het Forum Romanum. Als je een lange arm hebt, zou je het Colosseum kunnen aanraken. En het zeldzaam goede nieuws is ook dat je er met de auto kan komen. Rome is autoluw voor mensen die niets in de stad te zoeken hebben, maar Hotel Forum kun je nog net bereiken. Er is een garage om de hoek en ik geloof zelfs dat ze valet parking hebben.

 

Stel je van het interieur niet te veel voor, het is een oud hotel en het is veel bordeauxrood en gelakt hout wat de klok slaat. Maar de kamers zijn ruim. Wij boeken altijd een familiekamer waarbij je twee aparte slaapkamers hebt die verbonden zijn met een badkamer. Het ontbijt is geweldig, in een half open ruimte waar musjes rondvliegen en je uitzicht hebt op het Colosseum en het forum. En er is een geweldig rooftop-barretje waar je de lekkerste cocktails en mocktails kan drinken.

 

En dat alles voor een vriendelijk prijsje.

 

Je mag het verder vertellen, maar mochten we elkaar in dit hotel tegenkomen, dan trakteer jij op een Aperol, beloofd?

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach