Mark Epstein: de man die miljoenen van Epstein erft?

 

Het feit dat Jeffrey Epstein twee dagen voor zijn dood al zijn geld heeft ondergebracht in een trust zodat niemand er gebruik van kan maken zegt een hoop.

 

 

Ten eerste voedt het de zelfmoordtheorie. Hij wist dat hij ging sterven en heeft daarom zijn geld veiliggesteld. Toch wees de autopsie uit dat de manier waarop zijn strottenhoofd gebroken was niet duidt op ophanging. Hoe dan ook, het feit dat het geld precies op dat moment werd weggesluisd wijst erop dat zijn dood ‘aanstaande’ was en dat Epstein dat wist.

 

Voor de Epstein-survivors (deze vrouwen noemen zichzelf liever survivor dan slachtoffer) een extra trap in de maag, want het enige waarmee de pijn een beetje verzacht had kunnen worden, troostgeld, heeft hij hen ook nog eens afgenomen. Zijn vermogen wordt geschat op vijfhonderd miljoen en ik vermoed dat de waarde van de huizen (een townhouse in NY, een huis in Palm Beach, een appartement in Parijs en een privé-eiland bij de Maagdeneilanden) daar nog niet eens bij is opgeteld.

 

Het is onduidelijk wie aanspraak zal maken op het vermogen, Epstein had geen kinderen. Ghislaine Maxwell misschien? Of gaat het naar zijn broer, Mark Epstein? Hij wordt wel genoemd als de grootste kanshebber.

 

Net als Jeffrey Epstein was Mark een jongen die snel veel geld verdiende. Zijn businessmodel was niet helemaal doorzichtig. Zo had hij twee modellenbureaus (Saint en Talent), maar die bleken niet eens een website te hebben en nog nooit een model te hebben gecontracteerd. Ook verdiende hij heel snel onwaarschijnlijk veel geld. Door te investeren in vastgoed, maar waar dat investeringsgeld vandaan kwam, is niet bekend. Hoeveel hij precies bezit is niet duidelijk, wel dat hij op zijn 39e al met pensioen ging en dat hij een jacht had van een flinke 35 meter met daarin drie badkamers. Dus.
 

Je zou zeggen dat hij die miljoenen van zijn broer niet per se nodig heeft. Dus mocht Mark wel een hart hebben: geef het aan de survivors. Dat is wel het minste wat je uit naam van je broer kunt doen.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach