Marie Méro, een te leuk Belgisch modemerk

 

Ga de grens aan het zuiden des lands over en je waant je in een andere wereld.

 

 

 

Hier drinkt men een glas prosecco bij de zondagse brunch, gaat men elke week naar de kapper en mag alles net even een tandje meer, luxer en opvallender zijn.

 

Marie Méro is weer een nieuwe lieveling die ons modehart een sprongetje deed maken. En wel om heel veel redenen.

 

1. Het is helemaal Belgisch
Het wordt in België ontworpen, bedacht en gemaakt. Het eerste exemplaar wordt door de naaisters zelfs helemaal met de hand gemaakt. Stoffen worden naar België gehaald zodat alle medewerkers het kunnen testen. Pas als een kledingstuk de volledige kwaliteitscheck doorstaat, is het Marie Méro-waardig.

2. Ze hebben geweldige faux leather items
Leer is een hit deze herfst/winter, maar diervriendelijk is het niet. Dus kiezen we voor faux fur en faux leather waarvan Marie Méro echt heel mooie items heeft. Ik zat woensdag bij Koffietijd en daar droeg Quinty Trustfull een prachtige rok van het Belgische merk.

3. Hun breitechnieken
En dan helemaal die waarbij ze jacquard prints in hun breisels verwerken. Er zijn knitwear jurkjes (zij zeggen ‘kleedjes’, dat vind ik dan ook weer zo charmant), maar natuurlijk ook truien.

4. Koningin Mathilde is fan
En what’s good enough for Mathilde…

 

Mijn keuze viel op een donkerblauw klassiek jurkje. Klein kraagje, perfect mouwtje, lengte tot net boven de knie. Ideaal voor deze beginnende herfst en straks met een stevige maillot eronder ook helemaal enig.

Panterprintjurk. Sexy, vrouwelijk en elegant. Zo’n jurk die je naar je werk aan kan met een leren jasje eroverheen en vervolgens om kunt stylen voor een glamorous feestje.

Wollen pantalongebreide trui en ecru blouse. Groen is de kleur van dit seizoen en deze gemêleerde broek zit als een pyjama maar heeft een heerlijk Franse uitstraling. De gebreide trui doet het natuurlijk heel goed op een jeans of zo’n fijne faux leather rok.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Amayzine.com (@amayzine)

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach