Man bijt hond

 

Natuurlijk wist ik wel dat het bestond, maar ik had het nog nooit gezien. Dit klinkt bijna zoals Johan Cruijff het gezegd zou hebben, toch?

 

Dat ik dit nou nooit eerder gezien heb, terwijl het juist zo leuk is. Dat dacht ik toen ik van de week een aflevering van Man bijt hond XL zag. Het tv-programma was jarenlang een publiekstrekker op de NPO maar is nu bij SBS6 te zien.

 

Wat een bijzondere verhalen van gewone mensen komen hier voorbij zeg. Waar vinden ze die toch? Ik zag een vrouw die wel twaalf kinderen op de wereld zette. Twaalf! Hoe dan?

 

Ja, natuurlijk weet ik wel hoe, technisch gezien… Maar twaalf kinderen opvoeden, wat een klus, ik vond twee al mooi. De verslaggever was lang geleden ook al eens bij deze dame op bezoek geweest en was benieuwd hoe het met haar ging. Destijds was nummer elf onderweg. Maar na twaalf kinderen was het mooi geweest en was ze op haar meneer uitgekeken. Inmiddels is ze alleenstaande moeder van een hele bups kinderen die bij haar thuis wonen. Wat een bikkel zeg.

 

Maar de knaller van de avond vond ik toch wel verkeersregelaar Ronnie met zijn paradijsvogel Penny. Penny vult iedere dag de koelbox met lekkere dingen voor haar grote liefde die de hoogblonde Penny gewoon meeneemt naar zijn werk. Gezellig samen in de scootmobiel. Je kunt er van alles van vinden, maar ik zag gewoon een stel dat dol is op elkaar.

 

Het voelde eerst een beetje als gluren bij de buren maar wat mij betreft wordt Man bijt hond de volgende kijkcijferknaller van de televisie. Met de vertrouwde stem van Michael Abspoel even wegdromen in kneuterig Nederland. Feelgood-tv hebben we toch heel hard nodig in deze bange tijden? Ik ben fan, nu al…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit