Van malheur naar bonheur

 

Goedemorgen, ik wil graag iets tegen je aan houden. Zonnig wordt het vandaag, zeggen ze.

 

Ik moet het nog zien. Toen ik twee weken geleden terugkwam uit zonzeker Italië, zag ik op de Nederlandse weerapp alleen maar wolken en regendruppels. Ik was al neerslachtig voordat de wielen van het vliegtuig de Polderbaan raakten. Maar wat bleek? Elke dag viel best mee. Zo erg dat ik dacht: had het iets rooskleuriger ingekleed, dan had ik die malheur niet hoeven voelen.
 

Dit weekend begon met bonheur, want hoe ver ik ook kon kijken op de weerapp, het was louter zon en 20+ wat ik zag. Maar wat bleek? Elke dag viel toch best een beetje tegen. Wolken, windje. Niet wat je bedenkt bij een zorgeloze stranddag zonder einde. Ik weet het: het is eind augustus, we hebben genoeg zonnestralen kunnen plukken, maar toch. Afscheid nemen van de zomer is niet bepaald mijn forte.

 

Vandaag wordt het een zonzekere 25 graden, zeggen ze. Ik trek gewoon dat korte jurkje aan en als het dan toch winderig en wolkerig blijkt, ga ik die types van de weerapp eens met gebalde vuist een bezoekje brengen. Wat jullie?

 

Fijne dag,

May

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach