Een heel goede morgen

 

Een van de weinige voordelen van deze bizarre periode, in schril contrast met de nadelen, is dat ik weer tijd heb om te lezen.

 

Op de een of andere manier pakte ik altijd eerder de krant of een tijdschrift, maar nu heb ik soms zin om even te vluchten in een fantasie. Duiken in een andere wereld, weg van de gekke realiteit die onzichtbaar maar alom aanwezig is.

 

Mijn laatste liefde is Zwarte Schuur van Oek de Jong. Een tijd geleden vroeg ik aan zes vrouwen die ik op vele vlakken hoog heb zitten, ook wat hun smaak van boeken betreft, om hun lievelingsboeken ‘du moment’. Van alle zes kreeg ik een stevige lijst in de app waarbij iedereen Zwarte Schuur van Oek de Jong aanraadde.

 

Zo zie je het belang van goede curatie maar weer eens, want zonder deze lijsten had ik Oek niet van de stapel geplukt. Ook de kaft was niet meteen een verleider voor mij, maar ik kocht het boek desalniettemin.

 

En nu? Nu ben ik hooked, of beter gezegd: booked. Al vanaf de tweede zin zo’n beetje. Grootstedelijk Amsterdam gepaard aan New York en de Zeeuwse eilanden, kunst, een moord (ik wil het nog steeds niet geloven) en meer ellende die gloort en die gaat verklaren waarom Fran toch zo verdrietig is. Ik voel een film. Dus zoek je nog iets om wat corona-tijd mee te doden; dit is een aanrader met kapitale A.

 

Ik wens je een heerlijk weekend, met zon en tijd voor een goed boek natuurlijk.

 

Liefs,

May-Britt

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach