Altijd als we er voorbijrijden zeg ik tegen m’n man: ‘Daar zitten ze ergens.’

 

Nog nooit in hun ‘winkel’ geweest. Maarrrr… sinds een dikke twee jaar ben ik vaste klant. Tóch ga ik nog een keer, maken we er gewoon een dagje uit van.

 

 

 

Nou was ik al een kook-fanaat, maar sinds een jaar of twee (drie keer raden waarom) is het helemaal de pan uitgerezen. Overal waar iets op te steken is qua koken en eten was ik er als een van de eersten bij. Kookboekenwinkels, topkok-ontdekkingen, zogenaamd geheime eet-adresjes, lekkere markten, food-beurzen, noem maar op. Dat ik ooit gevraagd werd als hoofdredacteur van TIP Culinair was natuurlijk kat in het bakkie.

 

Toch zit er een schandalig gat in m’n kook-arsenaal: Lindenhoff. Ik loop al zo lang met het plan om naar hun alom geprezen Lindenhoff Marché in Baambrugge te gaan. Zo ongeveer al m’n vrienden met dezelfde afwijking als ik zijn er al meerdere keren geweest. En toch… altijd als ik in de buurt ben heb ik haast, want afspraak in Amsterdam, of afspraak bij een vriend die er notabene vlakbij woont, of verkeerde dag, want gesloten. Erg hè, maar binnenkort maken we er toch een keer een uitje van. Niks andere afspraken, niks tegen iemand zeggen dat we in de buurt zijn. Gewoon gaan en genieten.

 

Ondertussen is Lindenhoff wel kind aan huis bij mij. Want tjee… die kaas, die bijzondere groenten, dat heerlijke vlees van hun eigen Gasconne runderen, de verrukkelijke zuurkool, ik kan gewoon niet ophouden met bestellen als ik op hun website zit. Vorig jaar Pasen maakte ik met hun kant-en-klaar-deeg verrukkelijke madeleines. Makkie natuurlijk. Kon zo in de oven. Ze verkochten er ook meteen de madeleinevorm bij. Heb me wel uren het heen en weer staan kloppen op een sabayon om de madeleines in te dopen, maar lekkerrrrr!

 

Speciaal voor Pasen hebben ze daar de heerlijke Ontbijt- of Brunch Box. Met verrukkelijk brood van fijne bakkers, kakelverse eitjes, sinaasappels om te persen, echte boerenroomboter, een goed stuk boerenkaas en verrukkelijke vleeswaren. Jammie!

 

En wat dacht je trouwens hiervan:

 

 

Onlangs lanceerden ze deze fantastische High Tea Box, gevuld met rustiek breekbrood van Vanmenno, Brabantse worstenbroodjes en kaneelbroodjes van de Veldkeuken, scones van patisserie Waldo met verse, zachte mascarpone uit Lombardije en jam. Daarnaast ook nog zalmconfit, truffel-eiersalade, slagroomtruffels gemaakt met de eigen boter en slagroom van Lindenhoff, een citroen-meringuetaart van Waldo en marmelade van bloedsinaasappel. En nog een heel speciale thee ook natuurlijk. Het water loopt je toch acuut in de mond? Ik was in elk geval meteen verkocht toen ik het ook hun website zag.

 

Jij ook? Nou, dan heb ik een verrassing

 

Ik heb zo’n High Tea Box geritseld voor een gelukkige winnaar onder de franska.nl lezers. Een super-de-luxe verrukkelijke uitgebreide high tea voor vier personen. Zoet en hartig. Als dat geen genieten is… Winnen, winnen winnen? Kom dan maar op met je reactie onder dit artikel op Facebook. Morgen doe ik de verloting.

 

Ik duim voor je dat je wint. En natuurlijk wens ik je alvast een fijne Paas. Zonnetje erbij? Laten we het hopen.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska