En wie kan het weer opruimen?

 

Eigenlijk zou ik me rot moeten schamen dat ik me afgelopen week druk maakte over dat Sahara-stof.

 

 

 

Het was aangekondigd, dus dan moet je niet gaan liggen mekkeren als je voor Jan Doedel net de ramen had gezeemd. Maar ja… wie kan er weer opnieuw beginnen? Inderdaad. Ik. Ach, eigen schuld, dikke bult. En het is ergens ook wel grappig dat je normaliter een dure reis moet boeken om op een ‘unieke woestijnsafari met kamelen’ onder dat Sahara-stof te komen en dat het nu gratis en voor niets naar je toe geblazen wordt. Ik heb in elk geval wel een klein handje stof van m’n auto gehaald om het even in m’n handen te hebben.

 

Schamen vanwege m’n ramen?

 

Misschien is het appels met peren vergelijken en moet ik me natuurlijk pas echt schamen dat ik me druk maak om wat Sahara-stof op m’n ramen, terwijl ze drie grenzen verderop nu dolgelukkig zouden zijn als wat Sahara-stof hun grootste probleem was. Dat is met een wasbeurt verdwenen. Maar wie komt straks de boel daar weer opruimen en herstellen? Vast niet degenen die er een puinhoop van gemaakt hebben.

 

Ik dacht trouwens de hele tijd nog dat Poetin de historische gebouwen met rust zou laten. Als je tenslotte dat land wilt annexeren is het wel fijn als je daar de antieke dingen in tact laat om er straks trots rond te paraderen. Tenminste, zo zal hij het waarschijnlijk toch voor zich hebben gezien? Dat hij dat paraderen nu heeft opgegeven concludeer ik uit het feit dat ze opeens toch een antiek theater bombardeerden.

 

Laten we hopen dat die vreselijke ellende zo snel mogelijk voorbij is en er begonnen kan worden met opruimen en opbouwen. En wat ik vooral hoop, is dat er een definitieve oplossing gevonden kan worden voor die achterlijke expansiedriften die sommige mensen op veel te hoge functies zich menen te moeten permitteren. Wat is dat voor een idiote afwijking? En waarom komt juist dit soort idioten op dit soort functies?

 

Zou dat nou eens niet voor altijd en eeuwig afgelopen kunnen zijn? Zou er niet een manier bestaan om wat stof rond te blazen waar mensen hun agressie en expansiedrift mee kwijtraken? Ongevaarlijk stof natuurlijk. Niet dat de hele wereld zo stoned als een garnaal rondloopt. Zo’n soort spul zal toch wel bestaan? Vrouwelijke hormonen? Ik roep maar wat, ben een leek hè… maar zeker weten dat zoiets kan. Ze kunnen zoveel en het zou zo mooi zijn.

 

Ik wens je een goede week. Niet te veel wakker liggen. Dat helpt sowieso niet.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska