Hier word ik nou vrolijk van, jij ook?

 

 

Er zijn gewoon van die dingen in het leven die nooit veranderen. Benieuwd of dat bij jou ook zo is.

 

 

Als kind plukte ik graag veldboeketten. M’n gloedjenieuwe geel geruite jurk zat na zo’n pluksessie zelfs helemaal vol klaproosvlekken. Die gingen er dus nooit meer uit. Op vakantie in Italië waren m’n ouders me zomaar kwijt, terwijl we net op de camping waren aangekomen. Tijdens het opbouwen van de tent was ik ervandoor gegaan, want ik had een alpenweitje gespot en ging op zoek naar edelweiss, gentiaan en alpenroosje. M’n favoriete combi. Zoals in Nederland m’n favoriete boeket bestond uit korenbloemen, margrieten en klaprozen.

 
En ik ben geen klap veranderd

 
Pluk nog rustig een bos koolzaad of fluitenkruid terwijl ik weet dat ik vervolgens dagen bloemblaadjes aan het opruimen ben. Bloemisten waar ik bestel kunnen m’n vraag dromen: ‘Kun je ook iets samenstellen dat er net zo uitziet alsof ik het in m’n moestuin/volkstuin of in de natuur bij elkaar heb geplukt?’

 
Door die voorkeur voor natuurlijke bossen heb ik ook al heel lang een zwak voor Bloomon en daar heb ik natuurlijk ook een abonnement. Elke keer als het boeket komt is het één groot feest van geur en kleur en dan is het ook nog eens heel leuk verpakt. Laatst ontdekte ik bij hen ineens de bio-bos. Nog meer mijn smaak en daar kun je je ook op abonneren. Ik werd zelfs uitgenodigd voor een kijkje bij de kweker.

 

 
Sorry, kweekSTER. Helaas kon ik er niet bij zijn. Maar gelukkig is er een filmpje van:

 

 
En nog gelukkiger: ik had natuurlijk binnen de kortste keren wel mooi zo’n bos in huis.

 

 
Met… jawel hoor, korenbloemen erin. Mijn veldboeketfavoriet. Ik heb als tiener zelfs maanden gezocht naar korenblauwe vloerbedekking. M’n ouders hadden het allang opgegeven, maar mooi dat het me lukte. Ik werd elke keer blij van die kleur als ik m’n zolderkamer binnenliep.
 

Overigens was ik als kleintje ook een fervent bloemschikster. En nog steeds heb ik een beetje die tik. Kan wel dertig keer de boel herschikken als het mijns inziens nog beter kan. Tot nu toe gebruikte ik altijd wijd uitlopende vazen, want dan gaat je bos lekker wijduit staan. Heb ik nu dan na al die jaren eindelijk de Bloomon-vaas ontdekt. Niks wijd uitlopend. Ineens staat alles veel sneller goed. En blijft het ook goed staan.

 
O, sorry, nou zit ik je natuurlijk lekker te maken. Wacht. Ik bel even iemand. Wie weet…

 
Pompiedompiedom….

 
En yes! Gelukt! Ik mag niet een, maar wel drie Bloomon Bio-bossen mét vaas weggeven. Verdien ik wel een schouderklopje voor hè? Hebben, hebben, hebben? Dan even een reactie onder het Facebookbericht achterlaten en wie weet ben jij binnenkort net zo gelukkig als ik. Volgende week maandag maak ik de drie winnaars bekend via Facebook.

 
 
Succes! En een heerlijke week
 

Liefs van

Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska