Klaar met het geklets over je leeftijd

 

‘Ach, moet dat echt? Moet er in de krant echt bij staan hoe oud ik ben? Ik vind het echt niet nodig, je wordt meteen in een hokje ingedeeld.’ Zo was ik laatst bezig, toen ik over Franska.nl geïnterviewd werd. Ik vertelde de interviewster dat collega May-Britt van Amayzine.com en van May@Home er net zo over denkt. Bij vrouwen moet er altijd zo nodig bij verteld worden hoe oud ze zijn. Vervolgens weet iedereen meteen ‘hoe laat het is’. Mannen hebben daar veel minder last van. Tenminste, dat denken wij. Ik zal het eens navragen bij wat heren. Of misschien reageren ze wel spontaan op deze mail. Ik merk het wel. Mannen kunnen zo oud worden als ze willen, ze worden alleen maar interessanter gevonden. Toch? En vrouwen… Enfin, ik praatte als Brugman, maar de leeftijd moest en zou erbij staan. En de fotograaf, die bij het interview aanwezig was, zei: ‘Ach, maakt helemaal niet uit wat je doet, jouw leeftijd heb ik al lang op Wikipedia zien staan’. Heb ik weer. Ik heb in elk geval meteen besloten om op Franska.nl geen leeftijden te noemen. Volgens mij zijn er namelijk meisjes van 78 en wijze ervaren vrouwen van 23. It’s all in the mind, zei m’n moeder altijd. Dus. Over en sluiten. En ik? Even afwachten hoe het na vandaag voelt. Wijs of meisje…

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs