Roffa met kroost

 

Maartje: Het is dus echt niet zo gemakkelijk om met kleine kinderen een leuk adres te vinden waar je je niet ongemakkelijk (en weggekeken) voelt. Waar het kroost oprecht welkom is. Gelukkig openen er steeds meer adressen waar het wél goed gaat. Zoals deze vier in Rotterdam:

 

 

 

Frietboutique

De Witte de Withstraat is sinds kort weer een hotspot rijker! Frietboutique is de naam. Sammy en Pebbles, de dames achter Frietboutique, leerden het frietbakken bij Bram Ladage, Rotterdams finest. Inmiddels hebben ze zelf genoeg kennis in huis om de perfecte patat te maken. Hun zorgvuldig geselecteerde aardappels komen van boer Arwin Bos in de Haarlemmermeer. De piepers worden gepoetst, gesneden en daarna op een lage temperatuur voorgebakken. Afbakken gebeurt in de winkel, mét schil want die smaakt zo lekker en zit bovendien vol met vitaminen. Naast de (h)eerlijke verse frietjes haal je bij de Frietboutique in Rotterdam de Oude Kaaskroket van banketbakker van der Heijden of de MRIJ kroket van slager Piet van den Berg.

 

 

Juffrouw van Zanten
Aan de gezellige ‘dorpse’ Lusthofstraat in Kralingen zit sinds half februari Juffrouw van Zanten. Ze hebben stevige ontbijt- en lunchgerechten, overheerlijke taarten, biologische biertjes en wijnen. En een menukaart speciaal voor de kleintjes. Beneden werd een grote speelhoek ingericht waar je met buggy of kinderwagen naartoe kunt rijden en er is een ruime verschoningsplek. Bijna elk tafeltje heeft bovendien een ingenieus ingebouwd systeem waar je een bak speelgoed zo in klikt, een vondst van de eigenaresse die van oorsprong vormgever is. Bij mooi weer plof je neer op het zonnige terras op de brede stoep en voor jonge avontuurlijke kinderen zijn er een paar leuke fiets-, wandel- en tramtochten beschikbaar voor een dagje uit in de omgeving. Ook fijn: er zijn stiekem al plannen voor meer locaties in Rotterdam.

 

 

Altijd in de Buurt
Je knippert een keer met je ogen en er is weer een nieuw tentje open in Rotterdam. In dit geval met een terras dat schreeuwt om een paar uurtjes spijbelen. Onderin het Groothandelsgebouw, aan de Weena, zit nu Altijd in de Buurt. Qua interieur een mix van Rotterdamse hip en de Caribische sfeer van de nabijgelegen Middellandstraat. Véél kleur, veel (palm)plant en leuke exotische luie vlechtstoeltjes. Deze ‘coffee bar deluxe en toko extravaganza’ serveert American Pancakes, Chicken & Waffles en sandwiches in mandjes, die je lekker met je handen mag eten. Prima plek ook om te borrelen met een lekkere rum punch en een snackje. En als de kids hun bord netjes leeg hebben gegeten, laat je ze nog een uurtje los in de gigantische speeltuin aan de overkant.

 

­

 

Bij Bas
In de Rotterdamse wijk Overschie vind je BijBas: een stadse tent waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of borrelen. Ze werken er zoveel mogelijk met lokale producten en er is een Turks/Spaans/Surinaams georiënteerde menukaart. Denk aan Turkse ontbijtjes, Surinaamse stoofschotels of een Spaanse borrelplank. De begane grond is het domein voor de ouders en daar worden ook de drankjes en het eten geserveerd. De kelder is het walhalla voor kinderen met een knutselhoek, leestafel, poppenkast, verkleedkist en tv-kamer. Via vier camera’s in de zaak kunnen de papa’s en mama’s hun kroost beneden in de gaten houden. BijBas is ook (gedeeltelijk) af te huren voor feestjes en bruiloften. En hou hun Facebook in de gaten: regelmatig bieden ze zalige daghappen tegen fijne prijsjes aan of staat er een gastkok in de keuken.

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.